Nasrallah'tan Suriyeli Kürtlere Uyarı

Nasrallah'tan Suriyeli Kürtlere Uyarı

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah dün yaptığı açıklamada "Kürtler ve Kürt partileri Suriye devleti ile müzakere ederek doğru yolu tercih etti. Ey Kürtler ABD'nin sizi ne zaman ve kime satacağını bilmiyorsunuz. Sizi Türkiye, Rusya ya da kime satacağını Allah biliyor" ifadelerini kullandı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetiminin müttefiklerinden olan Lübnan Hizbullah'ının lideri Hasan Nasrallah, IŞİD ve El Nusra militanlarının Suriye sınırındaki dağlık bölgeden temizlenmesinin birinci yıldönümünde  Suriyeli Kürtler ile Şam arasında başlayan müzakerelere ilişkin konuştu.

'KÜRTLERİN SURİYE DEVLETİYLE MÜZAKERESİ DOĞRU TERCİH’

Nasrallah, El Manar televizyonundan yayınlanan video mesajında, ABD'nin Fırat'ın doğusundan ne zaman çekileceğinin belli olmadığını belirterek, "Fırat'ın doğusu Kürtlerin denetiminde. Kürtler ve Kürt partileri Suriye devleti ile müzakere ederek doğru yolu tercih etti. Bu tercihten geri adım atılmamalı" değerlendirmesini yaptı.

ABD’Lİ ELÇİNİN SÖZLERİNİ HATIRLATARAK UYARDI

Hizbullah lideri, savaştan önce ABD'nin Suriye büyükelçisi olan Robert Ford'un sözlerini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: "Ford, ABD ile Kürtlerin ilişkisinin ahlaki olmadığını söylemişti. Yani ABD sizi kullanıyor. Ey Kürtler ABD'nin sizi ne zaman ve kime satacağını bilmiyorsunuz. Sizi Türkiye, Rusya ya da kime satacağını Allah biliyor."

'SURİYE'DE YENİ BİR BÜYÜK SAVAŞA KATILMA KARARI ALIRSAK GENÇLERİMİZİ İÇİN BİR İŞARET YETERLİ OLUR'

Nasrallah yıllar boyu Hizbullah güçlerinin Suriye'deki savaşa katılmadığını çünkü örgütünün Lübnan'ın ve bölgenin güvenliği için önemini bildiklerini ifade etti.

“Eğer Suriye'de yeni bir büyük savaşa katılma kararı alırsak gençlerimiz için sadece bir işaret yeterli olur” diyen Nasarallah, “Çünkü onlar fedakarlık ve görüş berraklığına sahip” ekini yaptı.

'İDLİB'DE YENİ BİR KİMYASAL OYUN YAPIM AŞAMASINDA'

Nasrallah,  ABD'nin Suriye'ye yönelik yeni bir saldırıyı bahane etmek için İdlib'de kimyasal saldırı provokasyonu hazırlandığı yönünde Rusya ve Suriye'den gelen açıklamalara da destek verdi.

‘BATI SUÇA GÖZ YUMUYOR’

Sputnik’in aktardığı habere göre Batı ülkelerini Suriye'ye saldırmak için bir kimyasal provokasyon hazırladığını söyleyen Nasrallah buna karşın bu ülkelerin Yemenli çocuklara karşı işlenen suçlara sessiz kaldığını söyledi.

Nasrallah "Tüm veriler İdlib'de yeni bir kimyasal oyunun yapım aşamasında olduğunu gösteriyor. Bu arada Batı, Suriye'ye yönelik bir askeri saldırganlık için bahane ararken Yemenli çocuklara yönelik suçlara göz yumuyor. Kimse Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ülkesini ve halkını nasıl bir cehenneme soktuğunu bilmiyor" diye konuştu.