Nasrallah: İlk saatten Hizbullah hedefe konuldu, patlamayla ilgimiz yok

Nasrallah: İlk saatten Hizbullah hedefe konuldu, patlamayla ilgimiz yok

Hizbullah lideri Nasrallah, Lübnan'daki patlamaya ilişkin yaptığı konuşmada ''İnsanlar yaralılarını toplarken ve felaketin getirdiği yangını söndürmeye çalışırken, ilk saatten Hizbullah hedefe konuldu'' dedi.

 

İleri Haber

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen ve en az 154 kişinin ölümü, binlerce kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamaya ilişkin konuşan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ''Hala bizi bir şekilde limanla ilişkilendiriyorlar. Ben buradan açık, net ve kesin bir dille limanda ne silahımız, ne nitratımız, ne bir mermimiz ne de herhangi bir malımız olduğunu ilan ediyorum'' dedi.

Patlamanın ilk anından itibaren Hizbullah'ın hedef alındığını ve patlamanın suçunun kendilerine yüklenmeye çalışıldığını söyleyen Nasrallah, ''Hangi mezhepten olursa olsun sorumlular, büyük/küçük isimlerle birlikte, yargılanmalı'' şeklinde konuştu.

Nasrallah'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

''Savaşta bile bazen ateşkesler olur. Böylesine herkesi etkileyen, ayırım yapmayan ve daha sebebi bilinmeyen bir felakette, insanlar yaralılarını toplarken ve felaketin getirdiği yangını söndürmeye çalışırken, ilk saatten Hizbullah hedefe konuldu.

Daha ilk saatten dediler ki bu Hizbullah'ın silah deposudur. Sonra silah yerine füze deposu denildi. Yeter ki Hizbullah'ın olsun. Resmi yetkililer burada silah yoktu nitrat patladı deyince de bu sefer nitrat Hizbullah'ın demeye başladılar.

'YARALANAN VE ÖLEN HERKESE AYNI DUYGULARLA YAKLAŞIYORUZ'

Biz ölen ve yaralanan insanların bir parçasıyız. Şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Biz ayrıca sadece bizden olan insanlara değil, bu feci patlama ile yaralanan ve ölen toplumun her kesiminden mazlum insanların tamamına aynı duygularla yaklaşıyoruz.

Hala bizi bir şekilde limanla ilişkilendiriyorlar. Ben buradan açık, net ve kesin bir dille limanda ne silahımız, ne nitratımız, ne bir mermimiz ne de herhangi bir malımız olduğunu ilan ediyorum. Yarın soruşturma bitince raporda da olmayacağını görürsünüz.

'ADİL BİR SORUŞTURMA YÜRÜTÜLMELİ'

Soruşturma sırasında; güçlü veya zayıf, hiç kimse korunmamalı, üstü örtülmemeli. Hangi mezhepten, dinden ve gruptan olursa olsun, büyük küçük rolü olan herkes, hakikat ve adalet ışığında, en adil cezayı almalıdır. Biz bu talebi yüksekten dillendirenlerdeniz.

Velev ki bir uçak gelip bombalamış olsun, 6 yıldır orada duran bir nitrat var. İhmal, denetimsizlik ve en önemlisi yolsuzluk var. Buyrun yine yolsuzlukla mücadele. Hadi buyrun, hangi mezhepten olursa olsun, sorumlular büyük/küçük isimlerle birlikte, yargılanmalı.

Nihayetinde hiçbir sonuç alamayacaksınız. Daha önce olduğu gibi hayal kırıklığına uğrayacaksınız.''