Naşide Toprak beraat etti

Naşide Toprak beraat etti

Görevden alınan DBP'li belediye başkanı, yargılandığı davadan beraat etti.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyum atanan Silvan Belediye Eş Başkanı Naşide Toprak, 22 yıl 6 ay hapis istemiyle yargılandığı davadan beraat etti. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanlığı görevi yürüttüğü sırada ve Silvan Belediyesi Eş Başkanı seçilmesinden sonra katıldığı basın açıklamaları, eylem ve etkinlikler ile Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) organize ettiği etkinliklere katılması nedeniyle, "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" ile suçlanan Naşide Toprak'ın duruşması, Diyarbakır 11'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Toprak duruşmaya katılmazken, avukatı Sabahattin Acar duruşma salonunda hazır bulundu. 

İddia makamının ceza istemiyle bir önceki celsede verdiği mütalaasını tekrarladığı duruşmada, savunma yapan Toprak'ın avukatı Acar, müvekkilinin katıldığı eylem ve etkinliklerin düşünce ve ifade özgürlüğü ile Anayasal güvence altına alınan siyasi parti faaliyetleri kapsamında olduğunu belirtti. 

BERAAT KARARI

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) "şok etkisi" yaratan eylem, beyanların düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığına dair kararını hatırlatan Acar, müvekkilinin beraatini istedi. 

Savunmanın ardından mahkeme heyeti, Toprak'ın her iki suçlamadan da beraatine karar verdi. (MA)