NASA, Dünya'da yaşamın yok olabileceği tarihi hesapladı

NASA, Dünya'da yaşamın yok olabileceği tarihi hesapladı

NASA'dan bir araştırma ekibi, Güneş'in zamanla Dünya'daki oksijeni tüketerek yeryüzünün yaşanamaz hale geleceğini tespit etti.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) araştırma yapan bir ekip artan Güneş radyasyonu nedeniyle Dünya'da yaşamın bir milyar yıl sonra yok olacağını hesapladı. Araştırmaya göre, Güneş zamanla Dünya'daki oksijeni tüketecek ve yeryüzü yaşanamaz hale gelecek.

Araştırma ekibinin sonuçlarının yayımlandığı makaleye göre, Güneş ışınları nedeniyle yerküre oksijenleniyor ancak oldukça yavaş olan bu süreç günlük yaşamı etkilemiyor. Yapılan modellemede günümüzden tam 1 milyar yıl sonra yani tarihler 1,000,002,021'i gösterdiğinde oksijen miktarı yaşanamayacak seviyelere inecek.

NTV'de yer alan habere göre; araştırma ekibinden Kazumi Ozaki, geliştirdikleri modeli 400 bin kez çalıştırdıklarını söyledi.

KARBON SALINIMI PANDEMİ ÖNCESİNE DÖNDÜ

Dünya yaklaşık 2.5 milyar yıl önce oksijen zengini bir gezegen olmuştu. Oksijensizleşmeye bir milyar yıl var ancak insanlığın önündeki en büyük tehlike küresel ısınma ve beraberinde getirdiği iklim değişikliği.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin getirdiği kısa süreli normalleşme etkisini yitirdi. Karbon salınımı Covid-19 öncesi dönemlere geri döndü.

DAHA FAZLA