Namık Kemal Üniversitesi öğretim üyesinden LGBTİ+'lara dönük nefret söylemi: 'Alçak ve şerefsiz yapı'

Namık Kemal Üniversitesi öğretim üyesinden LGBTİ+'lara dönük nefret söylemi: 'Alçak ve şerefsiz yapı'

Son dönemde iktidar çevrelerince yaygınlaşan LGBTİ+'lara dönük nefret söylemleri üniversiteye de sıçradı. NKÜ'de bir öğretim görevlisi, LGBTİ+ olmayı ''alçak ve şerefsiz bir yapı'' olarak nitelendirdi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğretim üyesi Mustafa Hakkı Ertan, verdiği bir derste LGBTİ+fobik söylemlerde bulundu.

LGBTİ+'ların aile yapısına zarar verdiğini öne süren Ertan, Duvar'dan Aynur Tekin'in haberine göre “Ahlaksızlığı bize yasal bir zemin gibi sunmaya çalışan alçak ve şerefsiz bir yapı var” diyerek şunları söyledi:

‘BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?’

“Bireyciliği ve bireyselliği genç kızlarda ve erkeklerde onun şahsiyetini özgürlük adı altında okşayarak ailesine karşı gelmesini, devletine, milletine karşı gelmesini… Arkadaşlar LGBT nedir ya? Böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar? Yani gey, lezbiyen vs. vs. biseksüel, homoseksüel bunların birleşmesiyle yeni bir algıyla aileye karşı çıkılıyor. ‘İki erkek bir arada yaşıyorsa bunlar da aile olabilir’i kanunla yerleştirmeye çalışıyorlar. İki erkeğin bir arada yaşamasıyla aile mi olur arkadaşlar? Ahlaksızlığı bize yasal bir zemin gibi sunmaya çalışan dünyada şu an alçak ve şerefsiz bir yapı var. Çok özür diliyorum sizden böyle bir ifadeyi kullanmak mecburiyetinde kaldım. Böyle bir şey olabilir mi arkadaşlar? Böyle bir şey olamaz arkadaşlar. Bir insan kendi tercihi ama bu kendi içinde yaşarsa yaşar ama dünya tarihinden beri... İki erkek bir arada çoğalır mı arkadaşlar, iki kadın yan yana çoğalır mı? İnsanlığın sonunu getirir bu. ”

‘AİLENİN TEMEL UNSURLARINDAN BİR TANESİ ÇOĞALMAKTIR’

Öğretim üyesinin bu sözlerini  kabul etmeyen öğrenciler, Zoom üzerinden gerçekleşen dersin sohbet bölümüne “Neden olmasın hocam?”, “Ben öyle düşünmüyorum”, “Herkesin aile kavramı ve beklentisi farklı olabilir”, “Birçok ülkede iki erkek ya da iki kadın aile olarak geçiyor resmi olarak” ifadeleriyle karşılık verdi. Ertan, bunun üzerine argümanlarının bilimsel olduğunu savunarak şöyle dedi:

“Ailenin temel unsurlarından bir tanesi çoğalmaktır arkadaşlar. Şimdi bu olayları siyasi düzlem içinde düşünmeyin. Bu olayı dünya gerçekliği içerisinde bilimsel düzeyde düşünün. Ben her insanın hayat hakkına, yaşam hakkına saygı gösteren bir insanım ama aile farklı bir şeydir. Evet, bu tartışmayı burada keselim arkadaşlar.”

DAHA FAZLA