Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Altıntaş: Ölenlerin yüzde 99,5’i aşısız insanlar

Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Altıntaş: Ölenlerin yüzde 99,5’i aşısız insanlar

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat Altıntaş, “Tıbbın önemli bir dergisinin yapmış olduğu çalışmada şunu gösterdiler: Ölenlerin yüzde 99,5’i aşısız insanlar” açıklamasında bulundu.

Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat Altıntaş, Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı yürütülen aşılama çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ANKA'ya konuşan, Altıntaş aşılamanın önemine dikkat çekerken, “Tıbbın önemli bir dergisinin yapmış olduğu çalışmada şunu gösterdiler: Ölenlerin yüzde 99,5’i aşısız insanlar” dedi.

“Aşı karşıtlığını anlamanın imkanı yoktur" diyen Doç. Dr. Nejat Altıntaş şunları söyledi:

"ABD’de yapılan çalışmada, 275 bin kişinin aşı olmadıkları için öldüğü, 1 milyon 250 bin kişinin daha fazla hastaneye yattığı, özellikle Yale Üniversitesi’nin yapmış olduğu yeni bir çalışmada gösterildi. Yine tıbbın önemli bir dergisinin yapmış olduğu çalışmada şunu gösterdiler: Ölenlerin yüzde 99,5’i aşısız insanlar. Yani bu insanlar aşı olmuş olsalardı ölümden kurtulmuş olacaklardı.

Birtakım insanların ilk başlarda kafasında takılanlar, yok ‘size çip takıyorlar’, yok ‘kısır olacak’ dediler. Bunlara cevap verecek olursak; birincisi, mıknatısla ilgili kısma cevap verecek olursak insanın derisi yağlıdır. Özellikle kilolu kişilerde, obez kişilerde çatalı bıçağı vücudunuza koyduğunuzda yapışır, o herkeste yapışır.

'SPERM VE YUMURTA SAYISINDA AZALMA OLMUYOR'

Bunun haricinde kafalarda takılan kısırlıkla ilgili açıklamalar var. Yine bakın kısırlıkla ilgili yapılan çalışmalar da şunu gösterdi: Erkeklerdeki sperm sayısına baktılar. Hem aşıdan önceki hem de aşıdan sonraki sperm sayısına baktıkları zaman, sperm sayısında herhangi bir azalma, kadınlarda yumurta sayısında ve yumurta kalitesinde herhangi bir değişiklik olmadığı gösterildi. Bunlar kesinlikle doğru haberler değildi.

'TÜRKİYE HALKININ YÜZDE 60'INI AŞILADIK'

Son zamanlarda çıkan, özellikle insanların kafasını karıştıran iki tane daha büyük sıkıntı var. Bir tanesi, ‘Acaba bu aşılar pıhtı yapıyorlar mı’, ikincisi ise ‘kalp kasını tutuyor mu?’ Kandaki pıhtılaşmaya bakacak olursak özellikle Biontech aşısı ve Sinovac’ın kesinlikle yapmadığı, yapılan bütün çalışmalarda gösterdi. Sadece Astrazeneca’nın vektör aşısına baktığımızda, normal aşı olmayanlara göre 1,15 kat; düşük bir oran daha fazla pıhtılaşmanın olduğu gözlendi. Covid’in kendisine bakıldığında; Covid normal bir insanın kanındaki pıhtılaşma oranından 9 kat daha fazla artırıyor. Astrazeneca’nın aşısı 1,15 kat artırıyor. Biontech aşısında herhangi bir artış görmüyoruz. İnsanlarda rastlantısal bir birliktelik var. İstatiksel olarak aşıya bağlıymış gibi gösteriyorlar. Şu anda biz Türkiye halkının yüzde 60’ını aşılamış durumdayız. Bu kadar çok insana aşı yaptığınız zaman birbirinin üzerine binen istatistikler ortaya çıkıyor. ‘Aşı oldum morluklar çıktı’ diye birtakım istatistiklere vuruyor.

'HERKESİ AŞI OLMAYA DAVET EDİYORUM'

Kalp kasının iltihaplanmasına baktığımızda, kalp kasının iltihaplanması Çin aşısında kesinlikle yoktur. Biontech’e baktığımızda bugün itibarıyla ABD’de 270 milyon insana aşı yapıldı. 270 milyonun 600 kişisinde kalp kasında iltihaplanma meydana geldi. Bu 600 kişiye baktığımızda hafif ağrı kesicilerle bu kalp kasının iltihaplanmasını geçirdiler. Sadece 5-6 kişide ciddi yan etkiler açığa çıktı. Bunun da aşıya bağlı olup olmadığını Amerikan CDS kuruluşu kontrol ediyor.

Kalp kasını tutması, kanda pıhtılaşma yapması, sperm sayısını azaltaraktan kısırlık yapması, bunlar halkın içerisinde bazı menfaat gruplarının halka yaymış olduğu ve bu işlerden prim yapan, halkı korkutaraktan televizyonlara bizim de meslektaşlarımızın suçu olaraktan meydana gelmekte. Türkiye’de aşı faaliyetleri de çok iyi gidiyor. İnsanları evden işyerlerine, çocukları evden okullara götürmenin tek yöntemi aşıdır, dolayısıyla herkesi aşı olmaya davet ediyorum.”

DAHA FAZLA