Nadira Kadirova'nın cansız bedenindeki ikinci deliğin nedeni belli oldu

Nadira Kadirova'nın cansız bedenindeki ikinci deliğin nedeni belli oldu

DW'nin ulaştığı fotoğraf ve belgelere göre, Nadirova'nın cansız bedenindeki kurşun yarasına yakın bir yerde bulunan diğer deliğin nedeni belli oldu.

AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Nadira Kadirova’nın cansız bedeninde ikinci bir delik olduğu yönündeki iddialar doğrulandı.

23 yaşındaki Özbekistanlı Nadira Kadirova, yaklaşık bir yıldır çalıştığı AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde 23 Eylül akşamı şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmişti. Kalbinin üzerinde kurşun deliği bulunan Nadirova’nın ölümü, kayıtlara intihar olarak geçmişti. Genç kadının ölümüne sebep olan kurşun, Ünal’ın Beretta marka silahından çıkmıştı.

Ölümünün ardından memleketinde toprağa verilen genç kadının kalbinin üzerinde ikinci bir kurşun deliği olduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

Deutsche Welle Türkçe'den Tunca Öğreten’in haberinde, Özbekistan polis kaynaklarından 4 Kasım’da edinilen bilgiye göre, toprağa verilmeden önce Kadirova’nın naaşını yıkayan kadınlar, ikinci kurşun deliğini gördüklerini ifade ettiler.

Aynı günlerde Kadirova’nın ağabeyi Muhammed Ali Kadirova da, kızkardeşinin naaşını son kez gören akrabalarının ikinci bir delikten bahsettiğini teyit etti.

KIYAFETTE İKİNCİ DELİK

Soruşturma dosyasına göre Kadirova’nın, olayın yaşandığı akşam üzerindeki kıyafetlerde yapılan incelemede muğlak bazı ifadeler bulunuyordu. Kıyafetin sol göğüs hizasından giren kurşunun yeri detaylıca anlatılırken, girişin olduğu bölümde silah artıklarının tespit edildiği belirtilmişti.

Adli tıp uzmanı Şebnem Korur Fincancı, silah artığının yakın mesafeden atış yapıldığını gösterdiğini söylemişti. Ancak rapor, ikinci bir delikten daha bahsediyordu. Bununla ilgili de şu ifadeler kullanılmıştı: “Kıyafetin, ikinci deliğin olduğu bölümünde silah artığına rastlanmamıştır.” Buradaki şüpheli ifade ise ikinci deliğin yerinin tam olarak gösterilmemesiydi. Fincancı’ya göre ikinci delik çıkış deliği de, bağımsız bir kurşun deliği de olabilirdi. Zira silah artığı tespit edilmemiş olması, atışın uzaktan yapıldığı anlamına da gelebilirdi.

MORGDA ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLARA ULAŞILDI

Kadirova’nın morgda çekilmiş fotoğraflarına da ulaşıldı. Fotoğraflarda Kadirova’nın sol göğsünde, kalp hizasında bir kurşun girişi olduğu görüldü. Aynı mermi çekirdeğinin sol kürek kemiğinin hemen altından çıktığı ve olay yeri inceleme tutanaklarına göre genç kadının odasındaki duvara saplandığı saptandı.

Fotoğraflarda Kadirova’nın sol koltuk altında, kaburgasının dirsek hizasındaki bölümünde kurşun deliğine benzer bir delik daha olduğu göze çarptı

Fotoğrafların net bir kanıya varmaya yeterli olmadığını söyleyen Adli tıp uzmanı Şebnem Korur Fincancı, dirsek bölümündeki kanların bir kurşun yarası olma ihtimalini güçlendirdiğini aktardı. Uzman, aynı zamanda deliğin ilk yardım ekibi tarafından Kadirova’yı hayata döndürmek için açılmış olabileceğine de dikkati çekti.

‘GÖĞÜS TÜPÜYLE MÜDAHALE EDİLMİŞ’

Deliğin ilk yardım ekibi tarafından açılıp açılmadığını anlamak için bu defa Kadirova’ya ait ‘ölü muayene tutanağı’na ulaşan DW, hayata döndürmek için yapılan işlemleri inceledi.

İşlemlere ilişkin tutanağın ikinci sayfasında şu ifadeler yer aldı:

“21:15 sularında 112 tarafından CPR uygulanarak getirildiği, kalp damar cerrahisi ekibinin girişimi, göğüs tüpü uygulamasına rağmen döndürülemediği…”

Koltuk altından açılan delikten, drenajın göğüs boşluğuna gönderilmesi yöntemiyle yapılan ilk yardım müdahalesinin ikinci deliğin nedeni olup olmadığı sorusuna ise Fincancı “Yüksek ihtimalle” yanıtını verdi.

‘İNTİHAR DEMEK İÇİN ERKEN’

Kadirova ailesinin avukatı Birol Öztürk, genç kadının kesin ölüm sebebinin ancak kapsamlı Adli Tıp raporu sonrasında anlaşılabileceğine dikkati çekiyor ve sonuna kadar takipçisi olacağını söylüyor. Zira Öztürk’e göre Kadirova’nın ölüm sebebinin intihar olduğunu söylemek için henüz çok erken ve elde hâlâ yeterli bulgu yok.