Nadia Murad: Biz sadece Bağdadi'nin öldürüldüğünü değil adalet de görmek istiyoruz

Nadia Murad: Biz sadece Bağdadi'nin öldürüldüğünü değil adalet de görmek istiyoruz

İnsan hakları aktivisti Nadia Murad, IŞİD lideri Bağdadi'nin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, ''Biz sadece Bağdadi’nin öldürüldüğünü değil adalet de görmek istiyoruz'' dedi.

IŞİD militanları tarafından 2014’te Irak’taki köyünden kaçırılarak cinsel istismara uğrayan ve kurtarılmasının ardından Ezidi kadın ve çocukların hikâyesini uluslararası kamuoyuna aktaran insan hakları aktivisti Nadia Murad, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin öldürülmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Nobel ödüllü aktivist, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada, ''Biz sadece Bağdadi’nin öldürüldüğünü değil adalet de görmek istiyoruz. Bağdadi’ye (örgüte) katılan binlerce IŞİD’li var ve hala suç işlemeye devam ediyorlar’'' ifadelerini kullandı. Bağdadi’nin ölümünün ardından IŞİD kurbanı diğer kadınlarla da konuştuğunu belirten Murad, ''Bana, 'ya diğerleri' diye sordular. Binlerce Ezidi hala kayıp. Durum sadece Bağdadi’den ibaret değil, binlercesi var. Daha fazlasını görmek istiyoruz, adalet istiyoruz'' değerlendirmesinde bulundu. 

BM’ye göre Haseke’deki Hol kampında IŞİD bağlantılı olduğu düşünülen yaklaşık 50 ülkeden 11 bini yabancı ülke vatandaşı 70 bin kişi tutuluyor.