Naci Bostancı: AKP’de 'kapatma olmasın' yaklaşımı hiçbir zaman olmadı

Naci Bostancı: AKP’de 'kapatma olmasın' yaklaşımı hiçbir zaman olmadı

AKP'li Naci Bostancı, partisinde 'kapatma olmasın' yaklaşımının hiçbir zaman olmadığını iddia etti. Erdoğan ise 2015 yılında yaptığı bir konuşmada "Bir partinin genel başkanı suç işlediyse ver. Üyeleri suç işlediyse kendilerine ver. Ama bir partiye bu cezayı niye veriyorsun" demişti. 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianame ile 13 yılın ardından ilk kez bir siyasi parti hakkında kapatılması istemiyle dava açıldı.

HDP hakkında açılan kapatma davasına ilişkin konuşan AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, "AK Parti, 'Kapatma hiç olmasın, nasıl ve hangi mahiyette kurulursa kurulsun partiler çalışsın.' yaklaşımında hiç olmamıştır. Bu yönde bir hukuki ve siyasi yaklaşım düşünülemez, gerçekçi değildir" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Bostancı'nın sözleri AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015 yılında Balıkesir'deki bir ödül töreninde yaptığı konuşmayı akıllara getirdi.

Erdoğan, "Ben partileri, madem ki tüzel kişiliktir, gerçek kişiyle tüzel kişiliği birbirine karıştırmayalım. Tüzel kişiye ceza verilir mi? Ceza kime verilmesi lazım, gerçek kişiye verilmesi lazım. Bir partinin genel başkanı suç işlediyse ver. Üyeleri suç işlediyse kendilerine ver. Ama bir partiye bu cezayı niye veriyorsun. Mesele şu an iktidar partisinin 22 milyon oy vereni var. Şimdi siz o partiyi kapattığınız anda bu ne demektir, 22 milyonu ne yapıyorsunuz, cezalandırıyorsunuz. Bu adalet midir? Tekrar yenisi kurulur o ayrı mesele. Ama neden bu denli yanlış bir adım atıyorsunuz? Bu şimdi şöyle olması lazım; yani bir partinin  kapatılması gibi bir madde gündeme gelse bunun için söylenmesi gereken 'bir siyasi partinin kapatılması teklif dahi edilemez' diye bir hükmün oraya gelmesi lazım. Suçu işleyen kimse o bedelini öder. Tabelayı cezalandırmakla bir yere varamazsın" diye konuşmuştu.