Myanmar'da polis, darbe karşıtı göstericilere ateş açtı: 18 kişi yaşamını yitirdi

Myanmar'da polis, darbe karşıtı göstericilere ateş açtı: 18 kişi yaşamını yitirdi

Myanmar’da askeri darbeye karşı düzenlenen eylemlerde polisin eylemcilere ateş açtığı, 18 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Ayrıca çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Myanmar'da askeri darbeyi protesto edenler, ordu ve polisin saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Polisin açtığı ateşte 18 kişi yaşamı yitirdi, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

1 Şubat'ta Myanmar ordusunun yönetime el koymasından bu yana darbe karşıtı göstericilere polisin açtığı ateşte 18 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Bugün darbe karşıtı gösterilerin yapılmasındaki en kanlı gün olarak kaydedildi.

Yerel medya kuruluşu Mizzima tarafından, eylemlerin yoğun şekilde devam ettiği Yangon'a bağlı Thingangyun bölgesinde bir kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Öte yandan, bir diğer medya kuruluşu Dawei Watch'ın aktardığına göre, Dawei bölgesinde 3 kişi hayatını kaybetti ve onlarca kişi yaralandı.

Öte yandan, Yangon’da Hledan Meydanı'nda eylem yapan çok sayıda tıp öğrencisinin bugün polis araçlarına bindirilerek götürüldüğü ve şehrin birçok noktasından silah seslerinin yükseldiği bildirildi.

Darbe karşıtı eylemlerde bugüne kadar yaklaşık 800 kişinin tutuklandığı belirtiliyor.