Myanmar’da darbe karşıtı protestolar sürüyor: Can kaybı 50’yi aştı

Myanmar’da darbe karşıtı protestolar sürüyor: Can kaybı 50’yi aştı

Ordunun yönetime el koymasının ardından başlayan protestolar bir ayı aşkın süredir devam ederken, ülkedeki protestolarda dün 38 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM); Myanmar’da ordunun darbe karşıtı protestoları bastırmak için yaptığı müdahalelerde can kaybının 50’yi aştığını açıkladı. Ordunun 1 Şubat’ta yönetime el koymasının ardından başlayan darbe karşıtı protestolar sürerken, dün ülkedeki protestolarda 38 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ölenler arasında dört çocuğun da bulunduğu belirtildi.

Güneydoğu Asya ülkesi olan Myanmar’da geçen ayın başında Aung San Suu Kyi liderliğindeki hükümet, askeri müdahaleyle devrilmişti.

Reuters’a konuşan görgü tanıkları, polis ve askerlerin eylemcilere yönelik en ufak bir uyarıda bulunmadan gerçek mermilerle ateş ettiğini öne sürdü. BM Myanmar Özel Elçisi Schraner Burgener ise “Bugün, 1 Şubat’taki darbeden beri en kanlı gün. Sadece bugün 38 kişi öldü. Darbenin başından bu yana ölenlerin sayısı 50’yi aştı” dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK); 5 Mart Cuma günü Myanmar’daki darbeyi ve darbe sonrası yaşananları görüşmek üzere toplanacak.