Mustafa Sarıgül DSP'den istifa etti: Yeni parti kuracak

Mustafa Sarıgül DSP'den istifa etti: Yeni parti kuracak

31 Mart yerel seçimlerinde Şişli'den aday gösterilmeyince CHP'den istifa edip DSP'ye katılan Mustafa Sarıgül, DSP'den de istifa edip yeni parti kuracağını açıkladı.

İstanbul'da Şişli eski Belediye Başkanı ve CHP üyesi Mustafa Sarıgül, 31 Mart yerel seçimlerinde Şişli'den aday gösterilmeyince CHP'den istifa ederek DSP'ye katılmıştı. Sarıgül, şimdi de DSP'den istifa ederek kurucusu olduğu Türkiye Değişim Hareketi'ni (TDH) partileştireceğini açıkladı.

Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan Sarıgül, "2010'da TDH'yi partileştirmedik. CHP yeni bir rüzgar aldığı için yolu açtık ama açtığımız yolda yeteri kadar yürüyüp tek başına iktidar olamadılar. İktidar olamayınca yeni bir yol açmak lazım. Yeni bir yol bulmak lazım. Yeni yol, TDH'dir" dedi.

Sarıgül, Cumhur İttifakı'na yakın olup olmadığına ilişkin soruya ise, "Mustafa Sarıgül'ün kişisel görüşleri olmaz, TDH'nin görüşleri olur. Onları vakti, saati geldiği zaman yetkili kurullarımızda açıklarız. Hiçbir ittifakla yakınlığımız yok. Hangi ittifakın ne zaman yapılacağına partimizin kurulları karar verecek" şeklinde yanıt verdi.