Mustafa Koçak'ın avukatı: Sessiz kalanlar ölüme sebep oldular

Mustafa Koçak'ın avukatı: Sessiz kalanlar ölüme sebep oldular

Mustafa Koçak, adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunun 297. gününde hayatını kaybetti. 

İleri Haber

Gizli tanık ifadesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mustafa Koçak, adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunun 297. gününde hayatını kaybetti. 

Şakran 2 No’lu T Tipi Kapalı Hapishanesi’nde sürdürdüğü açlık eylemini 90’ıncı gününde ölüm orucuna çeviren Koçak’a 12 Mart’ta zorla müdahale edilmiş ve ardından Kırıklar 1 No’lu F Tipi Kapalı Hapishanesi’ne götürülmüştü.

28 yaşındaki Mustafa Koçak, 297 gündür sürdürdüğü ölüm orucu nedeniyle 29 kiloya düşmüştü.

Koçak'ın yaşamını yitirdiği haberini, avukatlığını üstlenen Halkın Hukuk Bürosu sosyal medya hesabından duyurdu.

 

'ZORLA MÜDAHALEDEN SONRA KÖTÜLEŞMİŞTİ'

Koçak hakkında bilgi veren avukatlarından Oğuzhan Topalkaya ise gece saatlerinde cezaevi yönetiminin kendilerine haber verdiğini ifade etti. Koçak için yapılan tüm çağrıların sonuçsuz kaldığına işaret eden Topalkaya, “Özellikle işkence sürecinde zorla müdahalesinden sonra Mustafa çok kötü olmuştu. Biz avukatları ve ailesi olarak çağırılar yaptık. Bizde durumuna ilişkin onlarca dilekçeler verdik. Bakanlığa onarca başvuruda bulunduk. Başvurularımız suskunlukla sonuçlandı. Açıkça Mustafa’yı katlettiler diyebiliriz. Zaten telefon konuşmasını yarıda kesti, çok kötü oldu nefes alamıyordu. Bütün talep ve çağırılarımıza sessiz kalınarak Mustafa’nın ölümüne sebep oldular” dedi.  

'İBRAHİM, DİDEM VE ÖZGÜR İÇİN GEÇ KALMAYALIM'

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in Mustafa Koçak gibi çok kritik bir durumda olduğunun altını çizen Topalkaya, şunları söyledi:

“İbrahim çok kritik süreçte ve ne zaman ne olacağı bilemeyiz. Gerek meslektaşlarımız Didem ve Özgür için gerek de İbrahim için çok geç kalmak istemiyoruz. Hem kamuoyuna çağırımızdır hem de makamlara çağırımızdır; hiç gecikmeden talepleri çok sade, net ve meşrudur. Hukuk dışında ve kabul edilemez bir talepleri yoktur. Talepleri derhal kabul edilmeli. Ölümlerin yaşanmaması için herkes elini taşın altına koysun.” 

KOÇAK'IN CENAZESİ GAZİ CEMEVİ'NE GETİRİLDİ

Mustafa Koçak'ın cenazesi öğleden sonra İzmir'den İstanbul'daki Gazi Cemevi'ne getirildi.

Koçak, cemevindeki törenin ardından Esenyurt Kıraç Mezarlığı'nda sonsuzluğa uğurlanacak

'MUSTAFA'NIN ETİYLE İFTAR YAPACAKSINIZ'

Mustafa Koçak'ın ablası Ayşe Koçak, cemevindeki cenaze töreninde iktidara seslenerek, "Mustafa'nın kanıyla dün sahur yaptınız, bugün etiyle iftar yapacaksınız" diye haykırdı