Mustafa Hoş: Fıkıh-Der davasında dernek başkanı  ‘iftira’ gerekçesiyle serbest kalmaya hazırlanıyor

Mustafa Hoş: Fıkıh-Der davasında dernek başkanı ‘iftira’ gerekçesiyle serbest kalmaya hazırlanıyor

İstanbul Ümraniye’de Fıkıh-Der adı verilen ruhsatsız derneğin bünyesindeki yatılı Kur’an kursunda yaşanan çocuk istismarı davasıyla ilgili gazeteci Mustafa Hoş uyarılarda bulundu.

Ümraniye’deki Fıkıh-Der adlı gerici derneğin bünyesinde faaliyet gösteren yatılı Kur’an kursunda çok sayıda öğrenciye cinsel istismarda bulunulduğu ortaya çıkmıştı. Dernek Başkanı Ömer Işıktekin, eğitmenler Hacı Serkan Bektaş ile Tarık Bektaş, cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanmıştı. 

Tarafsız Haber Ajansı'nda yer alan habere göre sanıklar, 10 gün sonra ilk defa hakim karşısına çıkacak. Gazeteci Mustafa Hoş, şahısların serbest kalmak için gerekçe hazırladığını duyurdu. Hoş, “Fıkıh-Der’deki tecavüz davası 10 gün sonra görülecek. Tecavüz zanlısı Dernek Başkanı Ömer Işıktekin ve adamları ‘iftira’ gerekçesiyle serbest kalmaya hazırlanıyor. Son elde ettiğim bilgileri paylaşıyorum. Ömer Işıktekin ve cemaati çocukların hastanede yapılan muayenesini kesin belge gibi yayarak manipülasyon yapıyorlar. Hastane raporunda ‘tecavüz bulgusu yok’ diyor. Zaten aradan geçen zaman içinde bu bulgu hastanede tespit edilemez. Adli Tıp kesin bir bulguya ulaşabilir. Ömer Işıktekin’in başında olduğu cemaat ‘hastane raporu böyle, adli tıp raporu da lazım’ demiyor. Sosyal medyada şikayetçi çocukları karalıyorlar” diye konuştu.

Mustafa Hoş, Ömer Işıktek’in Fıkıh-Der dışında başka derneklerin de başkanı olduğunun belirterek, “Buralarda da faaliyet yürüttü. Ama hâlâ buralara ilişkin bir soruşturma derinleştirilmedi. Memduhat İlim Derneği, İlim Meclisi Derneği, İkra İslam İlimleri Araştırma Derneği, Memduhat Övülmüşler Derneği” dedi.

Hoş, Ömer Işıktekin ve cemaatinin, çocukları Kur’an kurslarına davet ettiği ilan ve afişleri de paylaştı.

Hoş, “Halen cezaevinde olan ve çok sayıda çocuğa tecavüz ettiği iddia edilen Ömer Işıktekin’in internetten silinen videolarından birindeki şu sözlere dikkat” diyerek, Işıktekin’in videosunu da paylaştı.