Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk mezarları başında anıldı

Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk mezarları başında anıldı

Eski TKP Merkez Komite üyesi Mustafa Hayrullahoğlu ve İstanbul TÖB-DER Başkanı Talip Öztürk, mezarları başında anıldı.

Ersan Kınık

Devrimci mücadelede yitirilen eski TKP MK üyesi Mustafa Hayrullahoğlu ve İstanbul TÖB-DER Başkanı Talip Öztürk, Kulaksız ve Yeni Kozlu mezarlığındaki mezarları başında anıldı. Anmaya Türkiye İşçi Partisi (TİP), Toplumcu Kurtuluş Partisi (1920 TKP) ve Türkiye Komünist Hareketi (TKH) katıldı. 

'ANISI MÜCADELEMİZE IŞIK TUTACAKTIR'

Hayrullahoğlu anmasında TİP Temsilci Heyeti adına konuşma yapan Gün Çağ Aydın, Hayrullaoğlu’nun işkence koşullarında dahi devrimciliğinden asla taviz vermeyen biri olduğunu vurgulayarak şu sözleri kaydetti:

"Hayrullahoğlu’nun dirençli mücadelesini, dirençli tavrını bizden sonraki kuşaklara da kararlılıkla aktaracağına dair mezarı başında söz veriyoruz. Devrim mücadelesinde kaybettiğimiz arkadaşlarımızın anısı, bu mücadelemize ışık tutacaktır."

Yapılan saygı duruşunun ardından anma sona erdi.

'O HEP EN ÖNDEYDİ'

Hayrullahoğlu anmasının ardından, 16 Kasım 1979’da görev yaptığı okulun çıkışında faşistler tarafından katledilen TÖB-DER Başkanı ve TKP üyesi Talip Öztürk, Yeni Kozlu mezarlığındaki mezarının başında anıldı.

Anmada konuşan öğretmen İlkay Özalp, TÖB-DER’in döneminde siyaseten bütün Türkiye’yi yönlendiren bir örgüt olduğunu belirterek, egemen güçlerin bu durumu gördüğünü ve DİSK’te Kemal Türkler, TÖB-DER’de ise Talip Öztürk için düğmeye bastıklarını ifade etti ve Talip Öztürk’ü şu cümlelerle anlattı:

"Talip Öztürk çok donanımlı bir öğretmen örgütçüsüydü. Kitleleri arkasından sürükleyen sevilen sayılan bir liderdi. Dürüst, samimi, inanılır, güvenilir, inanmış, yiğit, ikna gücü kuvvetli, savaşçı, örgütçü… Dinler, çözüm üretir. İşte Talip Öztürk’ün kavgasının temelinde bunlar vardı. Talip Öztürk öğretmen örgütünün içine sıkışıp kalmadı; o hep öndeydi. İnsanlıkta, kavgada, sevgide, saygıda en önde. Talip Öztürk her yerdeydi. Gençlik ve kadın örgütlerinde, barış derneğinde, halkevlerinde, demokratik kitle örgütlerinde, sendikalarda halkın içinde kavganın her alanında tam ortasında… "

Anma, saygı duruşu ve marşlar eşliğinde sona erdi.