Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk mezarları başında anıldı

Mustafa Hayrullahoğlu ve Talip Öztürk mezarları başında anıldı

Devrimci mücadelede yitirilen eski TKP MK üyesi Mustafa Hayrullahoğlu ve İstanbul TÖB-DER Başkanı Talip Öztürk, Kulaksız ve Yeni Kozlu mezarlıklarındaki mezarları başında anıldı.

İleri Haber

Eski TKP Merkez Komitesi üyesi ve İstanbul İl Sekreteri Mustafa Hayrullahoğlu ile İstanbul TÖB-DER Başkanı, TKP üyesi Talip Öztürk mezarları başında anıldı.

12 Eylül faşizminin 16 Kasım 1982’de, işkencede katlettiği Türkiye Komünist Partisi (TKP) Merkez Komite üyesi ve İstanbul İl Sekreteri Mustafa Hayrullahoğlu Kulaksız Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Anmada yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi Şiva Alizade söz aldı. Alizade yaptığı konuşmada, gençlik yıllarında FKF ile başladığı örgütlü mücadeleye TKP üyesi olarak devam eden Hayrullaoğlu’nun,  12 Eylül darbesinden sonra gördüğü işkencelere rağmen ismini bile söylemediğini hatırlatarak, sosyalizm mücadelesine olan inancına vurgu yaptı.

TALİP ÖZTÜRK DE MEZARI BAŞINDA ANILDI

16 Kasım 1979’da görev yaptığı okulun çıkışında faşistler tarafından katledilen İstanbul Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği (TÖB-DER) Başkanı, TKP üyesi Talip Öztürk de Yeni Kozlu Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. 

Talip Öztürk’ün ailesi tarafından düzenlenen anmaya TİP ve Toplumcu Kurtuluş Partisi (1920 TKP) de katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada, katılan kurumların temsilcileri ve Talip Öztürk’ün arkadaşları da birer konuşma yaptı.

Anmada konuşan TİP üyesi Engin Arslan, “Öztürk’ün devrimci mücadelesini bugün aynı kararlılıkla sürdürmek onu gerçekten yaşatmak olacaktır. Bugün bize düşen görev budur” dedi.