Mustafa Akgül Özgür Yazılım Yaz Kampı'nın onuncusu düzenleniyor

Mustafa Akgül Özgür Yazılım Yaz Kampı'nın onuncusu düzenleniyor

Bu yıl onuncusu düzenlenecek olan Mustafa Akgül Özgür Yazılım Yaz Kampı'na başvuruda yarın son gün.

İleri Haber

Bu yıl onuncusu düzenlenecek olan Mustafa Akgül Özgür Yazılım Yaz Kampı’nda web teknolojilerinden siber güvenliğe, ağ yönetiminden blokzincire kadar pek çok farklı teknoloji alanından kurslar yer alacak. 

Linux Kullanıcıları Derneği (LKD) tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan etkinlik 19 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında 15 gün sürecek. Kampa başvurular ise 30 Haziran’da kapanıyor. Her yıl binlerce başvuru alan kampın bu yıl da 700’den fazla katılımcıya ev sahipliği yapması bekleniyor. Tamamı ücretsiz olan kamp boyunca katılımcıların sadece kendi masraflarını karşılaması bekleniyor.

Türkiye’de internetin öncüsü olarak bilinen Mustafa Akgül’ün önderliğinde 2010 yılından beri düzenlenen etkinlik, Mustafa Akgül’ün 2017’de vefatının ardından Mustafa Akgül Özgür Yazılım Yaz Kampı adını aldı. Kamp her yıl yüzlerce katılımcısı ve onlarca eğitmeni ile Türkiye’de özgür yazılım kültürünün gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkıda bulunuyor.

Başvuru adresi: https://kamp.linux.org.tr/2019/yaz/

MUSTAFA AKGÜL KİMDİR?

1970 ODTÜ İnşaat Mühendisliği, 1974 ODTÜ Matematik/Yöneylem mezunu olan Mustafa AKGÜL, 1981 yılında Waterloo University’den (Kanada) “Combinatorics and Optimization” üzerine doktora derecesini aldı.

University of Delaware ve North Carolina State University’de misafir öğretim üyesi olarak görev yapmış ve 1987’den beri Bilkent Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmıştır.

İnternet Teknolojileri Derneği başkanı olan Mustafa Akgül, Linux Kullanıcıları Derneği’nin kurucu başkanlığı, İnternet Kurulu, Kamunet Teknik Kurulu, TOBB Sektör Kurulu, Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuş; 20 yılı aşkın bir süredir devam eden İnternet Konferansları, Akademik Bilişim Konferansları ve İnternet Haftası etkinliklerinin yürütücüsü olmuştur.

Düzenlediği birçok etkinlik, eğitim, seminer ve konferansın yanı sıra yayımladığı yazılar ve e-posta listeleriyle Türkiye’de İnternet ve teknoloji kültürünün gelişmesinde, GNU/Llinux ve özgür yazılım topluluğunun oluşmasında ve büyümesinde önemli katkılarda bulunmuştur. Türkiye’de ilk İnternet bağlantısının kurulması ve sonrasındaki çalışmaları nedeniyle “Türkiye’de İnternet’in Babası” olarak anılan Mustafa Akgül 1994 yılında yayımlanan, ilk basılı Türkçe İnternet kitabı “İnternet: Bilgiye Erişimin Yeni Araç ve Olanakları”nın da yazarıdır.

DAHA FAZLA