Muş'ta bir kadın evli olduğu erkek tarafından öldürüldü

Muş'ta bir kadın evli olduğu erkek tarafından öldürüldü

Muş Malazgirt'te Fatma Altınmakas isimli bir kadın evli olduğu Kazım Altınmakas tarafından öldürüldü.

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Gölağılı köyünde Fatma Altınmakas adlı kadın, evli olduğu Kazım Altınmakas tarafından öldürüldü. Fatma Altınmakas'ı öldüren Kazım Altınmakas, “kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fatma Altınmakas’ın cenazesi, ailesi tarafından teslim alındıktan sonra Ağrı’nın Patnos ilçesinin Özdemir köyünde toprağa verildi. Anneleri öldürülen 6 çocuk ise koruma altına alındı. 

CİNSEL SALDIRI İDDİASININ ARDINDAN CİNAYET

Yaşanan cinayet öncesinde ise Fatma Altınmakas’ın cinsel saldırıya uğradığı iddia edildi. Ailesi, Fatma Altınmakas’ın 12 Temmuz’da eşi ile birlikte Malazgirt Jandarma Karakolu’na giderek, eşinin kardeşi S.A.'nın cinsel saldırısına uğradığını belirterek, şikayetçi oldu. Şikayet sonrası S.A.’nın gözaltına alındığını ve iki gün sonra serbest bırakıldığını aktaran aile, S.A.’nın serbest bırakıldığı gün Fatma Altınmakas’ın öldürüldüğünü anlattı.  

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, öldürülen Fatma Altınmakas’ın ailesi hem tutuklanan Kazım Altınmakas hem de ailenin diğer üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacak.

DAHA FAZLA