Müslüman Kardeşler: Sisi'den kaçan 800 kişiye Türk vatandaşlığı verildi

Müslüman Kardeşler: Sisi'den kaçan 800 kişiye Türk vatandaşlığı verildi

Mısır’daki Sisi yönetiminin, İstanbul’daki Mısır konsolosluğu üzerinden pasaport yenilenmesine izin vermemesi, ülkelerinden kaçan İhvan üyelerini zor durumda bıraktı.

Pasaportlarını yenileyemedikleri ve yeni pasaport elde alamayan İhvan üyelerinden lider kadrosu ve gençlik yapılanmasından 800 kişiye Türkiye vatandaşlık verdi.

Lübnan Al-Akhbar gazetesine konuşan İhvan hareketi yetkilisi, bir komite kurduklarını, vatandaşlık almak isteyenlerin bu komiteye başvurduğunu ve bu komiteye sunulan başvuruların Türk makamlarına iletildiğini söyledi. 

İstanbul’da yaşayan bu yetkiliye göre şu ana kadar İhvan’ın lider kadrosundan ve Sisi’den kaçan gençlerden toplamda 800 kişi Türk vatandaşlığı aldı. Akhbar gazetesi, vatandaşlık alan İhvan üyelerinin seçme ve seçilme dahil tüm haklardan yararlandıklarını bildirdi.

Marbuta Haber'de yer alan habere göre, vatandaş olduktan sonra AKP’ye üye olmayı, önce yerel ve sonra genel seçimlerde aday olmayı ciddi şekilde düşünen üyelerinin olduğunu aktaran İhvan yetkilisine göre bu isimler Mursi döneminde de Mısır parlamentosunda vekillik yaptı.