Müsilaj Araştırma Komisyonu üyeleri açıklandı

Müsilaj Araştırma Komisyonu üyeleri açıklandı

Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilaj için, TBMM’de kurulan Müsilaj Araştırma Komisyonu’nun AKP’den 10, CHP’den 4, HDP’den 2, MHP’den 2, İyi Parti’den 1 olmak üzere toplam 19 üyesi belli oldu.

Marmara Denizi'nde tehlikeli biçimde yayılan müsilaj sorununun çözümü için, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partilerin uzlaşmasıyla kurulan Müsilaj Araştırma Komisyonu’nun üyeleri belli oldu. AKP’den 10, CHP’den 4, HDP’den 2, MHP’den 2, İYİ Parti’den 1 olmak üzere toplam 19 üyesi olan kurul için isimler açıklandı.

AKP VE MHP ÖNCE REDDETTİ SONRA ÖNERGE VERDİ

1 Haziran'da CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in , TBMM'de Marmara Denizi'nde yayılan müsilaj için verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. 

Fakat 10 Haziran’da AKP de dahil olmak üzere tüm partiler konu ile ilgili ayrı ayrı önerge vermiş ve önergelerin kabul edilmesiyle Müsilaj Araştırma Komisyonu kurulması kararı alındı.Komisyon 3 aylık bir çalışma yürüterek tüm kurum ve kuruluşlardan bilgi alabilecek, müsilaj sorununun yaşandığı yerlerde incelemelerde bulunarak rapor oluşturacak, çözüm önerilerinde bulunacak.

Bugün TBMM Genel Kurulu'nda komisyon üyelerinin isimleri okundu.

AKP: Nevzat Ceylan, Mustafa Canbey, Zafer Işık, Jülide İskenderoğlu, Eyüp Özsoy, Mustafa Demir, İsmail Emrah Karayel, Selahattin Minsolmaz, İlyas Şeker, Çiğdem Koncagül

CHP: Müzeyyen Şevkin, Ali Şeker, Emine Gülizar Emecan, İlhami Özcan Aygün

HDP: Dilşat Cambaz Kaya, Rıdvan Turan

MHP: Ayşe Sibel Ersoy, Hasan Kalyoncu

İYİ Parti: Hayrettin Nuhoğlu