MÜSİAD'ın yemeğine ölen işçilerin yakınlarından sert tepki: 'Aldıkları canların kutlamasını yapıyorlar'

MÜSİAD'ın yemeğine ölen işçilerin yakınlarından sert tepki: 'Aldıkları canların kutlamasını yapıyorlar'

MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı Yaşar Coşkun’a ait havai fişek fabrikasında yaşanan patlamalarında ardından henüz kurtarma çalışmaları devam ederken patron örgütünün üyeleri tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine, ölen işçilerin aileleri tepki gösterdi.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde Büyük Coşkunlar Havai Fişek fabrikasında geçen cuma meydana gelen ölümcül patlamalarda hayatını kaybeden işçilerin aileleri, patronlara ve onların iktidar yandaşı örgütü Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD)’a tepkili.

Artı Gerçek’ten Rojda Altıntaş’ın haberine göre, patlamada yaşamını yitiren Sebahattin Tepeçınar’ın ağabeyi Sadettin Tepeçınar olayda ihmal olduğunu belirtti. MÜSİAD'ın katliamın yaşandığı akşam Yaşar Coşkun'a moral yemeği vermesi hakkında konuşan Tepeçınar, "Katil sürüsü aldıkları canların kutlamasını yapıyorlar. Yemeğini yiyorlar" ifadelerini kullandı. MÜSİAD’ın ailelere yardım önerisinde bulunmasını “edepsizce teklif” olarak nitelendiren işçi yakını patron hakkında ise “Bazı duyumlar alıyoruz. Cumhurbaşkanımıza çok yakınlarmış. Yakın da olsa cumhurbaşkanımızın adaletli olduğuna inanıyorum. Eğer adaletli değilse Allah’ın adaleti hepsinin adaletinin üstündedir" şeklinde konuştu. 

Sebahattin Teleçınar’ın ablası Hatun Tepeçınar ise patron örgütü MÜSİAD’a “Tüylerimiz diken diken olduk yemek olayından sonra..Biz değil sadece bütün Akyazı... Yani nasıl yemek yiyebildiler? O parçaları düşünerek o insanlar paramparça..." sözleriyle tepki gösterdi.