Musa Piroğlu'na yönelik saldırı protesto edildi: 'Az kaldı, gidecekler!'

Musa Piroğlu'na yönelik saldırı protesto edildi: 'Az kaldı, gidecekler!'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu'nun, tutuklanan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven'in tutuklanmasının protesto edilmek istendiği eylemde polisler tarafından tekerlekli sandalyesinden düşürülerek darp edilmesi, HDP Kadıköy İlçe Örgütü önünde protesto edildi.

Emre Orman

Eylem nedeniyle polis, Kadıköy'ün birçok yerine barikat kurarak ablukaya aldı. "Size teslim olmayan halkın iradesi dimdik karşınızda", "Biz düşersek kalkar yine yürürüz, diktatörler yenilirse sonları olur" ve "Yere düşündüğünüz vekil değil halkın iradesidir" yazılı pankartların açıldığı eylemde, "Yaşasın devrimci dayanışma", "Leyla Güven onurumuzdur", "Tutuklu HDP'lilere özgürlük" yazılı dövizler de taşındı. Polis, "Leyla Güven onurumuzdur" sloganını atılması üzerine saldırı anonsu yaptı. Anons üzerine kitle sloganı daha gür bir şekilde atarak yanıt verdi.

PİROĞLU: BU İKTİDARI YAN YANA GELEREK YIKACAĞIZ

İlk olarak polis saldırısına uğrayan HDP Milletvekilli Musa Piroğlu konuştu. Dün yaşanan saldırıya devrimci dayanışmanın gücüyle yanıt verildiğini belirten Piroğlu, "Bu iktidarı yıkacaksak yan yana yapacağız" dedi, yılmadan mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

KAYA: AZ KALDI GİDECEKLER 

HDP Milletvekili Hüda Kaya da, iktidarın toplumun tüm kesimlerini hedef aldığını belirterek, "Az kaldı, bizim gücümüzle gidecekler" dedi.
İktidara ve iktidar gibi hareket eden polislere seslenen Kaya, "Sırtınızı dayadığınız, kraldan çok kralcılık yaptığınız o Saray'da yaşayanlar, kendileri için 'sonumuz geldi, temizlik yapın' dediler. Gidiciler! Kimsenin arkasına, Saray'ın arkasına sığınmayın. Kendi suçlarını örtmeye, temizlemeye çalışıyorlar. Onlar gidecek, kimsenin adına suç işlemeyin" diye konuştu. "Halkın iradesi her şeyden üstündür" diyen Kaya, halklar ve inançlar sıraladı: "Türkiye biziz, bizi bölemeyeceksiniz. Hak kazanacak, kötüler, zalimler kaybedecek" vurgusu yaptı. Saldırının Leyla Güven'in tutuklanmasına karşı yapılan eylemde gerçekleştiğini hatırlatan Kaya, polis ve iktidarın Güven şahsında kadınların iradesinden korktuğu için saldırdığının altını çizdi. Kaya, şöyle devam etti: "Onurumuz olan Leyla Güven'i Mecliste de sokakta da anmaya devam edeceğiz. Ezilenlerin dayanışmasıyla yine kazanan kadınlar olacak."

'HESABI MÜCADELEMİZLE SORACAĞIZ'

Eylemi düzenleyen kurumlar adına ortak açıklamayı Seher Beyitaş okudu. Beyitaş, "Musa Piroğlu'na ve anayasal hakkını kullanarak basın açıklaması gerçekleştirmek için orada bulunan tüm dostlarımıza yapılan saldırının hesabını mücadelemizle soracağız. İnsanca ve onurlu bir yaşam isteyen herkesi, haksızlığın, hukuksuzluğun karşısında tutum almaya, mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz" dedi.

Eylemi düzenleyen kurumlar ise şöyle:

Akader, Alınteri, DAF, Devrimci Hareket, Devrimci Parti, EMEP, ESP, HDP, HDK, Halkevi, Kaldıraç, Kavga, Mücadele Birliği, Öğrenci Faaliyeti, Partizan, SMF, Suruç Aileleri İnisayitifi, SYKP, TİP, TÖP, Yeşil Sol Parti ve DBP