Musa Anter vurulduğu yerde anıldı

Musa Anter vurulduğu yerde anıldı

Gazeteci ve yazar Musa Anter Diyarbakır’da anıldı. HDP’li milletvekillerinin de katıldığı törende polis, öldürülen diğer gazetecilerin fotoğraflarının taşınmasına karşı çıktı.

Gazeteci-yazar Musa Anter, katledilişinin 26’ncı yılında Diyarbakır’ın Seyrantepe Mahallesi’nde vurulduğu yerde anıldı. Anma töreninine Musa Anter’in oğulları Dicle Anter ve Anter Anter ile HDP Milletvekilleri Semra Güzel, Dersim Dağ, Saliha Aydeniz, HDP İl Eş Başkanı M. Şerif Camcı, Özgür Gazeteciler İnisiyatifi Başkanı Hakkı Botan ve gazeteciler katıldı.

FOTOĞRAF KRİZİ

Anma için Musa Anter’in vurulduğu sokakta toplanan kitle ile polis arasında tartışma yaşandı. Polis, daha önce öldürülen diğer gazetecilerin fotoğrafının taşınmasına izin vermek istemedi. Polis, gerekçe olarak, “Geçen sene taşınan posterler arasında illegal unsurlar vardı” dedi.

Öldürülen diğer gazetecilerin resimlerini taşıyanlara polisin GBT yapmasına tepki gösteren kitle, fotoğrafları ters çevirerek taşıdı. Daha sonra anma törenine katılanlar, Musa Anter’in vurulduğu yere karanfil bıraktı.

Musa Anter için bir anma da doğduğu ve mezarının bulunduğu Nusaybin’e bağlı Karasu köyünde gerçekleşecek.