Murat Özdemir ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk edildi

Murat Özdemir ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk edildi

'Masterchef' Murat, papağana işkence görüntüleri paylaştı. Murat Özdemir, gözaltına alındıktan sonra ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk edildi.

‘Masterchef’ isimli yarışma programında ünlenen ve diskalifiye olan Murat Özdemir, bir papağana işkence görüntüleri paylaştı. Sosyal medyada tepki çeken görüntülerde Özdemir, eline aldığı bir papağanın boğazını sıkıp “Acun baba de” diye bağırırken görüntülendi.

Çok sayıda kullanıcının Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabını etiketleyerek şikayette bulunması sonrası Özdemir gözaltına alındı. Gece polis merkezinde tutulan Özdemir’in alkollü olduğu belirtildi.

21 GÜN TEDAVİ GÖRECEK

Özdemir işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ters kelepçeli olarak adliye binasına getirilen Özdemir’e “hayvana eziyetten” işlem yapılarak ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk edilmesine karar verildi. Özdemir’in 21 gün hastanede yatacağı öğrenildi.

Ayrıca Özdemir hakkında, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre idari para cezasını içeren yaptırım uygulanacağı belirtildi.

Özdemir'in kendi çektiği ve yayınladığı görüntülerde boğazını çektiği görülen papağan ise İstanbul Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmek üzere el konuldu.

'KENDİMİ TOPARLAYAMADIM'

Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen Özdemir, gazetecilere "Papağana işkence yapmadım. Parmağımı ısırdı" dedi. 

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre, Murat Özdemir'in ifadesinde "Yarışmadan haksız yere diskalifiye edildim, Daha sonra toparlanamadım. Dün akşam da alkolün etkisiyle ne yaptığımı bilmiyorum" diyerek kendini savunduğu öğrenildi.

Öte yandan, Özdemir'in “Uyuşturucu” ,“Mala zarar vermek” ve “Aile içi şiddet” gibi suçlardan 5 ayrı kaydı bulunduğu ve geçmişte işlediği bir suç sebebiyle denetimli serbestlikten yararlandığı ortaya çıktı.

 

DAHA FAZLA