Murat Hazinedar, İstanbul'a sevk edildi

Murat Hazinedar, İstanbul'a sevk edildi

Gözaltına alınan Beşiktaş Belediyesi'nin eski başkanı İstanbul'a sevk edildi.

Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik "çıkar amaçlı suç örgütü kurma", "rüşvet" ve "irtikap" suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 17 şüpheliden 16'sı yakalanırken, eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da Kastamonu'da gözaltına alındı ve ardından gece saatlerinde İstanbul'a sevk edildi.

SORUŞTURMA 2016 YILINDA 2 MÜFETTİŞİN YAPTIĞI İNCELEMELERLE BAŞLADI

DHA'nın aktardığına göre soruşturma, 2016 yılında 2 müfettişin yaptığı incelemelerle başladı. Müfettişler, belediyede yaptıkları incelemelerde verilmemesi gereken ruhsatların verildiğini fark edince araştırmaları derinleştirdi. Yapılan incelemenin ardından da belediyede "rüşvet ağı" olduğunu fark eden müfettişler, hazırladıkları raporları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletti. Raporların ardından konuyla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da bulunduğu 17 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı.

Kararla birlikte Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerin kaldıkları tespit edilen İstanbul merkez olmak üzere Ordu, Ankara ve Çanakkale’deki çok sayıda adrese dün sabah eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Beşiktaş eski belediye başkan yardımcıları Rıfat Örnek ile Hüseyin Avni Sipahi, mevcut zabıta müdürü Selçuk Bartınlı ve halen görevde bulunan zabıta memurlarının da aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.

Hakkında yakalama kararı bulunan eski belediye başkanı Murat Hazinedar ise akşam saatlerinde Kastamonu'nda gözaltına alındı. Hazinedar, Tosya ilçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından saat 02.30’da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Beşiktaş Belediyesi’nden yapılan açıklamada da soruştmanın 2014 ve 2018 yıllarındaki yönetim hakkında olduğu belirtildi.

Tüm belediye çalışanlarının görevi başında olduğu kaydedilen açıklama şöyle:

"Bugün çeşitli basın yayın organlarında ‘Beşiktaş Belediyesi’ne operasyon’ başlıklı bazı haberler yer almaktadır. Bu haberler 2014 ve 2018 yılları arasında başlatılan bir soruşturmaya ilişkin olup, belediyemizin mevcut yönetimi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Belediyemiz tüm yöneticileri ve birimleri ile görevinin başındadır. Yasalara, mevzuata ve hukuka uygun bir şekilde Beşiktaş halkına hizmet sunmaya devam etmektedir."