Munzur Üniversitesi Rektörü, doktora denkliği olmayan kişiyi yardımcı doçentliğe atamış

Munzur Üniversitesi Rektörü, doktora denkliği olmayan kişiyi yardımcı doçentliğe atamış

Munzur Ünversitesi Rektörü Ubeyde İpek, fakülte tarafından doktora denkliği olmadığı için araştırma görevlisi olarak göreve başlamasına karar verilen Şehmus Kurtuluş’u yardımcı doçent olarak atadı.

Munzur Üniversitesi’nde Rektör Ubeyde İpek'in atadığı Şehmus Kurtuluş’un, doktora denkliği almadığı halde 5 yıl boyunca yardımcı doçent olarak çalıştığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bursuyla ABD’de yüksek lisans ve doktora eğitimi alan Kurtuluş, döndükten sonra 2015 yılında Munzur Üniversitesi’ne atandı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Kurulu, Kurtuluş’un araştırma görevlisi olarak göreve başlamasına karar verdi ancak Rektör İpek, fakültenin kararını uygun bulmadığını belirtti ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı’na, doktora denkliği olmadığı halde Kurtuluş’un yardımcı doçent olarak atanması talimatını verdi.

BAŞKA BİR PROGRAMA ATAMAK ZORUNDA KALDI

Bianet’in haberine göre, usulsüzlük, Kurtuluş’un beş yıl sonra doktora denklik başvurusu yapmasıyla ortaya çıktı. Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK); denklik başvurusu yapan Kurtuluş’un beş yıl boyunca denkliği olmadan çalıştığını tespit etmesi üzerine Rektör İpek, mecburi hizmeti devam eden Kurtuluş’u Tunceli Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü/Adalet programına öğretim görevlisi olarak atadı.

İpek’in talimatıyla yapılan usulsüz atamayla ilgili başlatılan soruşturma, yine kendisinin Elazığ Fırat Üniversitesi’nden görevlendirme ile getirdiği akademisyen M.D. tarafından yürütülüyor.
 

DAHA FAZLA