Munzur Dağları için imza kampanyası: 'Bu bir doğa katliamıdır'

Munzur Dağları için imza kampanyası: 'Bu bir doğa katliamıdır'

Munzur Dağları'nın maden sahası ilan edilmesine karşı imza kampanyası başlatıldı. Kampanyanın çağrı metninde, "Bu bir doğa katliamıdır. Türkiye'nin en temiz, en sağlıklı içme suyu alanıdır. Doğamızın yok olmasına göz yummayacağız" denildi.

Munzur Dağları’nın tamamının maden sahası ilan edilmesine karşı Change.org’da imza kampanyası başlatıldı.

Kampanyada,  bölgedeki içme suyu kaynağı ve endemik bitki çeşitliliği nedeniyle karardan vazgeçilmesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çağrı yapıldı.

Çağrı metninde şu ifadelere yer verildi:

“Munzur Dağı’nın tamamı maden sahası ilan edildi. Bu bir doğa katliamıdır. Türkiye'nin en temiz, en sağlıklı içme suyu alanıdır. Doğamızın yok olmasına göz yummayacağız.

Endemik bitki çeşitliği, doğamızda yaşayan canlılar, bunların hepsinin yok olması anlamına geliyor bu madenler. Lütfen sessiz kalmayın doğamızın yok olmasına…

Bu maden ayrıca Munzur suyunun da yok olmasına neden olur. Munzur Dağı’na yağan kardan geliyor Munzur suyu…

Munzur suyundan beslenen canlılar da yok olur tarım ve hayvancılık da biter.”

NE OLMUŞTU?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Küçük, 27 Temmuz’da Evrensel gazetesine yaptığı açıklamada,  60 kilometrelik uzunluğa sahip Munzur Dağları’nın tamamının maden sahası ilan edildiğini söylemişti. Küçük, “Bu bölgeyi, maden sahası olarak görüyorlar. Ama bu bölgede, dünyanın en değerli temiz suyu kaynakları var” demişti.

DAHA FAZLA