'Mümkünse beni almaya kahvaltıdan sonra gelsinler'

'Mümkünse beni almaya kahvaltıdan sonra gelsinler'

Boğaziçi Üniversitesi'den Prof. Dr. Faruk Birtek öğrencileri için konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi’nde AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Okuma hakkı vermeyeceğiz” diyerek hedefe koyduğu öğrencilerin hocası Prof. Dr. Faruk Birtek öğrencilerin tutuklanması hakkında konuştu.

'BARIŞ İSTEMEK SUÇ OLABİLİR Mİ?'

Artı Gerçek'ten Seran Vreskala'ya konuşan Sosyoloji Profesörü Faruk Birtek: “Burada gencecik insanların suçları belli değil, ne zaman ne olacağı belli değil; bu çocukların terörle ne alakası var yahu? Terörün t’sini bilmez bu çocuklar.Barışı savunmayalım mı? Barış istemek suç olabilir mi?” diyerek öğrencilerinin demokratik haklarını kullandıklarını ifade etti.

'OTOMOBİLE ALIP ORADA DÖVÜYORLAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef göstermesinin ardından gözaltına alınan ve tutuklanan öğrencilerin işkence görmesine “Ters kelepçeliyorlar üstelik, itip kakıyorlar. Bazılarını otomobile alıp orada dövüyorlar. Olamaz böyle bir şey! Bunun medeniyetle falan bir alakası yok! Bu insanlar uzaydan falan gelmiş herhalde. Böyle insan olur mu?” sözleriyle tepki gösteren Birtek dünyanın hiçbir yerinde olayların Türkiye'deki gibi yaşanmadığını ifade ederek normalize etmemek gerektiğini belirtti.

'MÜMKÜNSE BENİ ALMAYA GELECEKLERSE, KAHVALTIDAN SONRA GELSİNLER; YAŞLIYIM'

Öğrencilerden 18 yaşındaki Yaren'in tutuklanması için olacak şey değil diyen profesör sözlerine şöyle devam etti:

8 tane maskeli adam, sabah 5’te koçbaşı ile kapısını kırıp içeri giriyorlar; anasını babasını 9 yaşındaki kardeşini yere yatırıyorlar. Bu çocuğu ters kelepçeleyip götürüyorlar. 9 yaşındaki bebeyi de yere yatırıyorlar; annesi ‘çocuk travma yaşıyor’ diye karşı çıkıyor ama kimse takmıyor. 18 yaşındaki çocuğu almak için 8 tane maskeli adam, ellerinde silahlarla eve geliyor ve kapıyı kırarak içeri giriyorlar. Olur mu böyle bir şey yahu? Aman bana öyle gelmesinler, ne olur kapıyı çalsınlar. Mümkünse kahvaltıdan sonra gelsinler, kahvaltı önemli ne olur; ben yaşlıyım. Rica edeyim öyle çok erken gelmesinler.

Hüviyetini alırsın, karakola çağırırsın, o da gelir; gelmeyen yok yahu! Kimi çağırdılarsa gitmişler. Böyle canavarca davranmaya gerek yok! Çağırın, gelsinler.”

Tutuklanan öğrencilerin anne babalarının yaptığı basın açıklamasında da velileri yalnız bırakmayan Birtek, öğrencileri için her yolu deneyeceklerini ifade etti.


 

DAHA FAZLA