Mülteci Olimpiyat Takımı Tokyo’da: Bayrakta can yeleği simgesi

Mülteci Olimpiyat Takımı Tokyo’da: Bayrakta can yeleği simgesi

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda ilk kez temsil edilen Mülteci Olimpiyat Takımı, bu yılki oyunlara katılmak üzere Tokyo’ya ulaştı. Takım, 9 ülke kökenli 29 sporcudan oluşuyor. Takımın bayrağı ise can yeleğini andırıyor.

Mülteci Olimpiyat Takımı oyuncuları, Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılmak üzere bu sabah Japonya'ya ulaştı. İlk olarak 2016 Rio Olimpiyatları'nda 10 sporcuyla temsil edilen mülteci takımında bu yıl 29 sporcu yer alıyor. Bu turnuvadaki takım Afganistan, Kamerun, Kongo, Eritre, Irak, Güney Sudan, Sudan, Suriye ve Venezuelalı sporculardan oluşuyor. Sporcular, yüzme, atletizm, badminton, boks, kano, bisiklet, judo, karate, atıcılık, tekvando, halter ve güreş dallarında yarışacaklar. 2016 yılında Suriye, Kongo, Etiyopya ve Güney Sudanlı mültecilerden oluşan ekip ise atletizm, yüzme ve judoda mücadele etmiş, madalya alamasına karşın performanslarıyla beğeni toplamıştı.

Mülteci takımının, açık turuncu zemin üzerinde siyah bir bantın yer aldığı bayrağının tasarımında mültecilerin daha güvenli bir yaşama kaçmak için kullandıkları can yeleklerin esinlenildi. Alan Savunması’nın haberine göre, bayrağı tasarlayan kişi, Yara Said adında Suriyeli bir mülteci ve artık Artık Amsterdam’da yaşıyor. 

Said tasarladığı bayrak hakkında, “Eğer bir mülteci olarak can yeleği giydiyseniz, bu bayrağı görmek sizin için çok anlamlı olacaktır. Bu çok güçlü bir hatıra" olarak tanımlıyor. 

BAYRAĞI SEYİRCİLER KULLANABİLECEK

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC); mülteci atletlerin müsabakalar sırasında bayraklarını formalarında taşımalarına izin vermiyor. Resmi olarak olimpiyat bayrağı kullanılsa da mültecilere destek vermek isteyen seyirciler, 2016 Rio Olimpiyatları'nda olduğu gibi bu bayraklarla oyunları izleyebilecek.