Mülteci Film Festivali Ankara'da başlıyor

Mülteci Film Festivali Ankara'da başlıyor

Bu sene 2.'si düzenlenecek olan Mülteci Film Festivali, iki günlük programıyla Ankara'daki Büyülü Fener Sineması’nda başlıyor.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) ve Mülteci Destek Derneği’nin (MUDEM); Avrupa Birliği’nin finansal desteğiyle 2’ncisini düzenlediği Mülteci Film Festivali, 26 Ekim Cumartesi günü Ankara'daki Büyülü Fener Sineması’nda başlayacak.
 
26-27 Ekim’de yapılacak olan festivalde, program kapsamında sinemaseverler, dünya sinemasından mülteci ve göç alanında 11 seçkin film ve belgeseli ücretsiz olarak izleyebilecek. 

Gösterimi yapılacak film ve belgeseller arasında; Capernaum, Misafir, The Other Side of Hope, Fatima, Le Havre ve The Good Postman gibi ünlü eserler de yer alıyor. 
 
Ayrıca program kapsamına “Misafir” filmin yönetmeni Andaç Haznedaroğlu, 26 Ekim’de gösteriminin ardından izleyicilerle bir araya gelecek.  Antalya Film Festivali’nde “Avni Tolunay Seyirci Ödülü”, Boğaziçi Film Festivali’nde “En iyi Film ve Kurgu Ödülü” alan 'Misafir', Dublin İpek Yolu Film Festivali ile Malmö Arab Film Festivali'nde ise “En İyi Film” ve “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerinin sahibi olmuştu. 
 
Festival Ankara’nın ardından 2-3 Kasım’da Yalova’da ve 23-24 Kasım'da ise Karabük’te düzenlenecek.
 
Ankara’da 2 gün sürecek olan festivalin programı ise şöyle:
 
26 Ekim; 11.30 Ayka, 13.30 The Good Postman, 17.00 Misafir, 19.15 Kefernahum, 21.30 Parting.
 
27 Ekim; 13.30 Fatıma, 15.15 Fire At Sea, 17.00 The Other Side Of Hope, 19.15 Jupiter’s Moon, Irak Yapımı Kısa Filmler.

DAHA FAZLA