Mülkiyeliler Birliği’nde yeni yönetim: ‘Yetiştik Çünkü Biz’  

Mülkiyeliler Birliği’nde yeni yönetim: ‘Yetiştik Çünkü Biz’  

Mülkiyeliler Birliği’nin yeni başkanı ‘Yetiştik Çünkü Biz’  ekibinden ihraç edilen akademisyen Dr. Dinçer Demirkent oldu.

Mülkiyeliler Birliği 46’ncı Olağan Genel Kurulu Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Seçimi 'Yetiştik Çünkü Biz' grubundan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden (SBF) ihraç edilen akademisyen Dr. Dinçer Demirkent kazandı.

Mevcut yönetime karşı yarışan 'Yetiştik Çünkü Biz' grubunda çoğunlukla ihraç edilen akademisyenler yarışıyordu.

Seçim sonucunu ve yeni yönetim listesini Twitter üzerinden duyuran grup Twitter hesabından "Söyleyebileceğimiz tek bir şey var: Resmen yetiştik çünkü biz !” Notunu paylaştı.

ESKİ YÖNETİME ELEŞTİRİ

Demirkent konuşmasında, "Tepeden tırnağa mekanlarımızdan üyelerimizin haklarına kadar savunacağız. Mülkiyeliler Birliği sadece bir mezunlar derneği değildir. Bir gelenektir ve biz bu geleneği yeniden diriltmek için aday olduk. Bizler yönetimde olsaydık 16 Nisan Referandumu maddelerinin her biri hakkında kamuoyu bir rapor görürdü. Ancak Mülkiyeliler Birliği hayır diyen bir bildiri bile kaleme alamadı, ülkenin Anayasası değişirken. Biz yönetimde olsaydık fakülte tasfiye edilirken bihaber olmazdık, beklemezdik. Mülkiyeliler Birliği mekanları gençlere, kadınlara hitap etmeyen köhne mekanlar olmazdı. Hakkımızdaki kara propagandaya rağmen Mülkiyeliler Birliği'ne kara leke bulaşmasın diye uğraştık. Hiçbir üyemizin kendisini yalnız hissetmemesi için çaba göstereceğiz" diye konuştu.

‘İNSAN HAKLARI MERKEZİNİ YENİDEN KURACAĞIZ’

SBF'de kurulan Türkiye'nin ilk insan hakları merkezi bin kapatılmasına dikkat çeken Demirkent, "Maalesef insan hakları merkezi Mülkiyeliler Birliği bünyesinde değil ODTÜ Mezunlar Derneği desteği ile yürütülmektedir. Mülkiyeliler Birliği bünyesinde kuracağız" dedi.