Muhtarın testi pozitif çıktı, köye giriş ve çıkışlar kapatıldı

Muhtarın testi pozitif çıktı, köye giriş ve çıkışlar kapatıldı

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine bağlı Okçular köyünde muhtarın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından köy giriş ve çıkışa kapatıldı.

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine bağlı Okçular köyünde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında artış görülmesi ve son olarak köy muhtarının da testinin pozitif çıkmasının ardından Hıfzısıhha Kurulu köydeki önlemlere ilişkin bir açıklama yayınladı.

Köye giriş ve çıkışların durdurulduğu söylenen açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Okçular Köyü'nde Covid-19 hastalığı vaka sayılarının artışta olduğu gözlenmiş ve kurulumuzca ek tedbirler alınması uygun görülmüştür. Bu kapsamda Okçular Köyü'nde uygulanmak üzere köyde bulunan kahvehanelerin, kıraathanelerin ve köy odalarının vb. faaliyetlerinin geçici bir süreliğine durduruldu. Okçular Köyü'nden kalkan veya Okçular Köyü'ne gelen toplu taşıma araçlarının faaliyetlerinin (çalışma amaçlı veya görev icabı sürekli gidiş-geliş yapan kişilerin servisleri hariç) geçici bir süreliğine durduruldu. Okçular Köyü'nde bulunan camilerde; öğlen ve ikindi namazlarının cami içerisinde veya bahçesinde kılınması geçici bir süreliğine ertelendi. Ayrıca Okçular Köyü'nde yaşayan vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça evlerden çıkmamasına, temel ihtiyaçların giderilmesi için her aileden sadece 1 kişinin evden dışarıya çıkabilmesine ve Okçular Köyü'ne giriş ve çıkışların belirli istisnalar dışında (öğrencilerin eğitim faaliyetleri, memurların görev amaçlı giriş çıkışı, resmi dairelerde yapılması gereken randevulu ve süreli işlemler, tıbbi acil durumlar ile yetkililerce aciliyetine karar verilen diğer durumlar) geçici olarak sınırlandırılmasına karar verilmiştir."

DAHA FAZLA