Muhtar, 15 yaşındaki kız çocuğunu kaçırmak için ev bastı: 3 yaralı, 7 gözaltı

Muhtar, 15 yaşındaki kız çocuğunu kaçırmak için ev bastı: 3 yaralı, 7 gözaltı

Evlendirmek için kaçırılan çocuğun babası “Benim kızımı kaçırdılar. Adalet yok, benim evimi bastılar, beni öldürmeye kalktılar'' dedi.

Aksaray'da 15 yaşındaki kız çocuğunu kaçırmak için köyde bir evi basan saldırganlar, kaçırmak istedikleri çocuğu evde bulamayınca eve silahla ateş açıp aileyi taş ve sopalarla darp etti. 1’i ağır 3 kişinin yaralandığı olayda 7 kişi gözaltına alındı.

Olay, merkeze bağlı Sevinçli köyünde yaşandı. Umut Ş. (20) Ramazan Bayramı’nın ilk günü aynı köyde yaşayan 15 yaşındaki Duygu C.'yi evlenmek üzere kaçırdı. Kaçırma olayının ardından durumu jandarmaya bildiren aile Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun aracılığıyla çocuğu kısa sürede bularak ailesine teslim etti.

MUHTAR BASKIN YAPTI

4 gün sonra yeniden kız çocuğunu kaçırmak isteyen Köy Muhtarı Nurettin Ş.’nin (46) yeğeni Umut Ş. kızın yaşadığı ailesinin evine silahlı baskın yaptı. Bu sırada evde olan kız çocuğunun amcası Ramazan C. (42); kızın kuzenleri Hidayet C. (19) ve Tufan E. (18) ile karşılaşan Umut Ş. yakınlarıyla birlikte eve silahla ateş açtı. Eve girmek isteyen Umut Ş. ve yakınları evdekileri taş ve sopalarla darp etti. Kavga seslerini duyan köy halkı durumu jandarmaya bildirdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri Umut Ş. ve yakınları olmak üzere 7 saldırganı gözaltına aldı. Yaralı olan 3 kişi olay yerine gelen ambulanslarla Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılırken, kızın amcası olan Ramazan C.’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

'OĞLUMU VURACAKTI'

Sedye üzerinde konuşan yaralı amca Ramazan C., “Muhtar getirdi, evimi bastı. Oğlumu vuracaktı. Önüne geçtim bu hale getirdiler beni. Olay, yeğenimi kaçırdılar. Biz de karşı çıktık. Elinden alınca, 15 yaşında daha...” dedi.

'KIZIMI KAÇIRDILAR, ADALET YOK'

Hastaneye gelen kaçırılan kızın babası Şakir C. (40) ise “Benim kızımı kaçırdılar. Adalet yok, benim evimi bastılar, beni öldürmeye kalktılar. Muhtar köyün büyüğü, beni öldürmeye kalktı” diye isyan etti. (İHA)

DAHA FAZLA