Muhasebeci ve mali müşavirler 'mücbir sebep' ile beyanname ertelemesi istiyor

Muhasebeci ve mali müşavirler 'mücbir sebep' ile beyanname ertelemesi istiyor

Türkiye’de Covid-19 salgınında rekorlar kırılırken, muhasebeciler ve mali müşavirler çalışmaya, evrak alıp vermeye devam ediyor. Muhasebeciler ve müşavirler, bugün ASMMMO önünde bir araya gelerek taleplerini dile getirdi.

İleri Haber

ASMMMO Başkanı Turgut Bahadır, “Sağlıklı çalışma koşullarının oluşacağı tarihe kadar; MUHSGK, KDV, GEKAP, Damga Vergisi, Kurumlar Vergisi ve Defter Beratları beyannamelerinin yasada da tanımı yapılan mücbir sebep nedeniyle ertelenmesini talep ediyoruz” dedi.

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında rekorlar kırılırken, muhasebeciler ve mali müşavirler çalışmaya, evrak alıp vermeye devam ediyor. Muhasebeciler ve müşavirler, bugün Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) önünde bir araya gelerek taleplerini dile getirdi.

Burada açıklamalarda bulunan ASMMMO Başkanı Turgut Bahadır, pandeminin başından bu yana 100’e yakın meslektaşını virüs nedeniyle kaybettiklerini hatırlattı.

‘BİZLERİN HİÇBİR ZAMAN VAKTİ OLMADI’

“Tüm bunlara rağmen ülke ekonomisine katkı sunmaktan geri durmayan meslektaşlarımız açısından gittikçe zorlaşan süreçler yaşamaktayız” diyen Bahadır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul Valiliği Covid-19 Salgınıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı'nda sokağa çıkma yasağının “Ben kamu görevlisiyim, ben avukatım, ben mali müşavirim, muhasebeciyim, ben çiftçiyim” diyerek delindiği sözünü de hatırlattı. Bahadır, kendilerinin haksız itham altında bırakıldığını belirterek, “Sayın Bakan’ın meslektaşlarımızın yaptıkları işler konusunda yeterince bilgilendirilmediğini düşünmekteyiz. Bizlerin hiçbir zaman boş vakti olmadı. Beyannamelerin verileceği tarihlerde sahaya çıkıp bakın. Nerede gece geç saatlerde, bir büronun ışığı yanıyorsa o mutlaka SMMM’dir” diye konuştu.

‘BEYANNAMELER ERTELENSİN’

Bahadır, bu ay verilecek beyannamelerin “mücbir sebep”le ertelenmesini talep ederek, şunları söyledi:

"Salgının ciddi bir şekilde arttığı devlet yetkililerince de dile getirilirken ve önlemler peş peşe açıklanırken, mesleki olarak büyük risk altında olan serbest muhasebeci mali müşavirler olarak bizler de yaşamlarımızdan ciddi endişeler duymaktayız. Sağlıklı çalışma koşullarının oluşacağı tarihe kadar; MUHSGK, KDV, GEKAP, Damga Vergisi, Kurumlar Vergisi ve Defter Beratları beyannamelerinin yasada da tanımı yapılan mücbir sebep nedeniyle ertelenmesini talep ediyoruz.”