Muharrem Sarıkaya hakkında TGC'den disiplin soruşturması

Muharrem Sarıkaya hakkında TGC'den disiplin soruşturması

TGC Yönetim Kurulu, Muharrem Sarıkaya’nın meslektaşına şiddet uygulamasını değerlendirdi.

İHA muhabiri Ahmet Demir’e tokat attığı görüntüler ortaya çıkan Muharrem Sarıkaya, üyesi olduğu TGC’de Yönetim Kurulu kararıyla Onur Kurulu’na sevk edildi. Cemiyet Yönetim Kurulu, Sarıkaya hakkında disiplin soruşturması açılmasına karar verdi.

CİNER Medya Grubu Ankara Temsilcisi ve Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'i konuk ettiği canlı yayında ses sorununu çözmeye çalışan İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Ahmet Demir’e tokat atmıştı. Fatma Şahin ise şiddet olayını görmezden gelerek, yayına hiçbir şey yokmuş gibi devam etmişti.

Görüntülerin yayılmasının ardından Sarıkaya ve Şahin’e büyük tepki gösterilmişti. Muharrem Sarıkaya özür dilerken, tepkilerin dinmemesi üzerine görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

TGC YÖNETİM KURULU’NDA DEĞERLENDİRİLDİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu da 20 Aralık 2021 günü yaptığı toplantıda 1537 sicil numaralı üyesi Muharrem Sarıkaya’nın meslektaşına şiddet uygulamasını değerlendirdi.

‘MESLEK ONUR VE SAYGINLIĞINA AYKIRI’

Toplantıda TGC Yönetim Kurulu, Muharrem Sarıkaya’nın meslektaşı Ahmet Demir’e hakaret etmesini, şiddet uygulamasını TGC Tüzüğü’ne, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne, meslek onur ve saygınlığına aykırı buldu.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI

Kurul, Sarıkaya’nın hakkında disiplin soruşturması açılmasına, savunmasının istenmesine, savunması alındıktan sonra Onur Kurulu’na sevk edilmesine karar verdi.

DAHA FAZLA