Muharrem İnce: İstanbul için varım

Muharrem İnce: İstanbul için varım

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için yarışmaya hazır olduğunu açıkladı. Ancak İnce’nin bir de koşulu var.

İleri Haber

CHP'nin 24 Haziran milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerine ilişkin Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a konuştu. İnce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday olabileceğini söyledi, şart koştu.

Hakan, “Ve Muharrem İnce bombayı patlattı: İstanbul için varım!” başlıklı köşesinde İnce’nin kendisini arayarak devamında yaptığı görüşmeyi şöyle aktardı:

" Muharrem İnce aradı.

İlk kez söylüyorum: İstanbul adaylığı için varım" diyen İnce, devamında "İstanbul'da CHP'nin yaklaşık 250 bin üyesi var. Üyelerin tamamının katıldığı bir önseçim yapılsın. Buradan çıkarsam adaylığa varım" ifadesini kullandı.

İnce, neden ön seçim talebinde bulunduğunu da şöyle gerekçelendirdi:

"Türkiye demek, İstanbul demektir. 250 bin üye az değildir. Bu üyelerimiz harekete geçerse biz bu seçimi kazanırız. İstanbul'u kazanırsak bu başarıdan bir Türkiye hikâyesi çıkar ve Cumhurbaşkanlığı seçimini alırız.”