Muharrem İnce: Bu düpedüz CHP Genel Merkezi'nde tasarlanmış bir tezgahtır

Muharrem İnce: Bu düpedüz CHP Genel Merkezi'nde tasarlanmış bir tezgahtır

Saraya giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğü iddialarının ardından Muharrem İnce'yle konuşan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, İnce'nin "Bu bana yönelik ilk kumpas değil. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçim gecesi başladı bu kumpas. 24 Haziran'da beni faka bastıranların hepsi CHP’lidir. AKP’liler yoktu o işin arkasında" dediğini aktardı.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın Saray’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü iddia ettiği Muharrem İnce, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan’a konuştu. Muharrem İnce, “Bu düpedüz Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde tasarlanmış bir oyundur, bir tezgâhtır. Bu tezgâhın figüranlığını yapmak da 80 yaşında torununu düşünmek yerine günlük çıkarını düşünen bir gazeteciye kalmıştır” dedi.

"CHP'YE ÇÖREKLENMİŞ BİR YAPI VAR"

Haksızlığa uğradığımın farkındayım. Benim bu tür durumlarda uyguladığım bir yöntemim var. Böyle zamanlarda ailemi, yeğenlerimi, kuzenlerimi, yakın akrabalarımı toplarım. Onlarla havadan sudan konuşurum. Bu kez de aynısını yaptım. Siyasete hiç girmeden sohbet ettim onlarla. Bu düpedüz CHP Genel Merkezin'de planlanmış bir oyundur,bir tezgahtır. Bu tezgâhın figüranlığını yapmak da 80 yaşında torununu düşünmek yerine günlük çıkarını düşünen bir gazeteciye kalmıştır. CHP’ye çöreklenmiş bir yapı var. Para pul işlerine karışan bir çete... Para pul işlerinde de bu çete var, dedikodularda, kumpaslarda, yalan dolanda da bu çete var. Bu çeteyi CHP Genel Merkezi’nden def etmemiz lazım. Def edeceğiz.

"ARTIK MUHATTABIMIZ RAHMİ TURAN DEĞİLDİR"

Artık muhatabımız Rahmi Turan değildir. Çünkü Genel Başkan’ın 'Biliyorum, şaşırmadım, doğrudur' açıklaması var ortada... Söz konusu kişi ben değilim. Bu kesin! O zaman bu kişi kim? Bu soru hâlâ cevap bekliyor. Bu sorunun cevap bulması ve o kişinin partiden atılması lazım. CHP Genel Başkanı dedikodunun parçası olmaz, olamaz, olmamalı. Bu bizi üzer. Parti yara alıyor. Şu saatten sonra ben artık yalanlama faslını bıraktım. 'Saray’a giden CHP’li ben değilim' demek bile benim için züldür artık. Bu aşağılık iftirayı yalanlamaya bile tenezzül etmek istemiyorum. Bu bana yönelik ilk kumpas değil. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçim gecesi başladı bu kumpas... O geceyle ilgili dedikoduları, yalanları, iftiraları kimler devreye soktuysa bugünkü kumpasın arkasında da onlar var. 24 Haziran’da beni faka bastıranların hepsi CHP’lidir. AKP’liler yoktu o işin arkasında.