Muharrem İnce başlattığı hareketin adını duyurdu: Bin Günde Memleket

Muharrem İnce başlattığı hareketin adını duyurdu: Bin Günde Memleket

Yeni parti kuracağı iddialarıyla gündeme gelen İnce, başlattığı hareketin adını ''Bin Günde Memleket'' olarak duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 24 Haziran 2018 seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı ve eski Yalova milletvekili Muharrem İnce, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Yeni parti kuracağı iddialarıyla gündeme gelen İnce, başlattığı hareketin adını ''Bin Günde Memleket'' olarak duyurdu.

İnce'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Herkes konuştu ama bir tek Muharrem İnce konuşmadı. Şimdi Muharrem İnce konuşacak. Türkiye tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Mühürsüz oy pusulaları ile kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sorunları daha da derinleştirmiştir. Devlette tek adam buyruklarını uygulayan mekanizmalar ortaya çıkmıştır. Bu dönemde din ve vicdan arasındaki bağ koparılmıştır. 

Ne yazık ki bizler zengin toprakların yoksul çocukları haline geldik. Türkiye'de atıl bekletilen yenilenebilir enerji kaynakları devreye alındığında daha bağımsız, daha verimli bir enerji geleceği mümkündür. Dış politikada denge politikaları kuramayıp gelgitler yaşayan, parasını ödediği savunma sistemlerini alamayan, sorunlarını çözmek yerine erteleyen bir ülke haline geldik. 

'MUHALEFET YÜKSEK SESLE DESTEK VERMELİ'

Mavi Vatan olarak tanınan alanda büyük bir zenginlik bulunmaktadır. Türkiye'deki muhalefet yüksek sesle destek mesajı vermelidir. Mavi Vatan'daki haklarımız partiler üstüdür. 

Ekonomideki yükselişi buzdolabı satışına bağlayan bir Cumhurbaşkanı var.

Türkiye'nin hem iktidar hem muhalefet sorunu vardır. 

CHP YÖNETİMİNE ELEŞTİRİLER

CHP ile özdeşleşen ön seçim artık yok. Kurultaylarda 5 dakika konuşabilmek için büyük mücadele vermek gerekiyor. Bugün kurultayda CHP Genel Başkanı bir konuşmacıyı dahi dinlememiştir, çekip gitmiştir. Kurultayın seçmediği PM üyesini iki satırlık yazı ile, ben Genel Başkan Yardımcısı görevini ona veririm diyerek kurultay iradesini tanımayan bir Genel Başkanımız var artık. Önce dostlarına değil, önce kendi evlatlarına güvenmelidir. 

'AYRILSAM BİLE CHP'Yİ KURTARMAK İÇİN AYRILIRIM'

CHP dilekçe ile kurulmuş bir parti değildir, ayrılırken de dilekçe ile ayrılınmaz. Ayrılsam bile CHP'yi kurtarmak için ayrılırım. Salıdan salıya iktidarın kuyuya attığı taşları temizlemek, kolay yolu seçmek muhalefet olarak kalmaktan memnun olmak demektir. AKP çökecek ama Türkiye'nin üstüne çökecek. Ne yazık ki CHP bir kurtarıcı rolü görmüyor. Gözlemci olarak olayı seyrediyor. Siyasi partilerin kendi içlerinde demokrasi olmaması Türkiye demokrasisini de çökertti. 

Türkiye saray rejimine mecbur değildir. Türk seçmeni tutucu da değildir. Yüzde 80'i değişkendir. Ben inanıyorum ki, Ecevit'in yüzde 42'si mümkündür, 50+1 de mümkündür. Bizim hareketimizin amacı umutsuzluğu yok etmek, çıkış yolu göstermektir. Türkiye'nin barışmaya, üretmeye ve adil bölüşmeye ihtiyacı vardır. Hareketin adı Bin Günde Memleket hareketidir. Sivas Kongresi'nin yıldönümünde 4 Eylül'de memleket hareketini başlatacağız. Bizim hareketimizde asla Atatürk düşmanlığı olmayacak.

'4 MİLYONU SOKAĞA BIRAKMIŞLAR'

Moralimi bozmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Kazanmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar. Gelelim seçim gecesine. Bilgi verin diyorum vermiyorlar. İkinci tura kaldı mı kalmadı mı bilmiyorum. Sabah oldu. 13 bin sandıkta CHP'nin gözlemcisi yok. 4 milyon oy yapar bu. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar. Erdoğan 1 milyon 300 bin oy az alsa seçim ikinci tura kalacaktı. 4 milyonu sokağa bırakmışlar benden yalan söyleyip milletin karşısına çıkmamı istiyorlar. Bana nereden diye soranlardan özür diliyorum, kötü yönetmiş olabilirim süreci. 4 milyon o sahipsiz bırakılmıştır. Belgesi burada. 

'CHP BAŞKANININ İKTİDARA YÜRÜME İDDİASI YOK'

Erdoğan'ın eski arkadaşlarından birini Cumhurbaşkanı yapacaksak ben ona CHP iktidarı demem. Erdoğan'ı ben de indirmek istiyorum. İktidara yürüyormuş da ben engel oluyormuşum. İktidara yürüme iddiaları yok. CHP Başkanının böyle bir iddiası yok.

Adaylarımız iyi bir kampanya yaptı, ama yerel seçimleri bize Kürt vatandaşlarımız, HDP'li vatandaşlarımız kazandırdı. Onlara açıkça teşekkür edemediler.

Ben Millet İttifakı'ndan Cumhur İttifakı'na mı geçiyorum? Nasıl bölücü oluyorum? Ben Millet İttifakı'nın içindeyim.

'BEN ÇOCUK MUYUM?'

Yandaş medyaya gelince. Bana olan yakınlığınız gözlerimi yaşarttı. Biliyorum ki bir gün Memleket Hareketi gerçekleri açıkladığında bana sayfalarınızı kapatacağınızı biliyorum. Ama Memleket Hareketi medyayı da özgürleştirecek.

"Kurultay'da saygısızlık yapıldı İnce ondan parti kuruyor". Arkadaşlar ben çocuk muyum? Delegelerin yanında oturmak benim için şereftir. Bu siyaseti bilmeyen insanlardır. 

Gölgede kalanların gölgesi olmayın. Güneşe çıkanların gölgesi olun. Biz 4 Eylül'de güneşe çıkacağız. İkinci büyük açıklamamı da Cumhuriyet bayramı öncesinde yapacağım.