HDP binasına yapılan saldırıda katledilen Deniz Poyraz son yolculuğuna uğurlandı

HDP binasına yapılan saldırıda katledilen Deniz Poyraz son yolculuğuna uğurlandı

HDP İzmir İl Binası'nda Onur Gencer tarafından katledilen parti üyesi Deniz Poyraz son yolculuğuna uğurlandı.

İzel Sezer / İzmir

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Binası'nda Onur Gencer isimli saldırganın silahlı saldırısı sonucu öldürülen parti üyesi Deniz Poyraz bugün binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Kadifekale Hava Şehitleri Camisi'nde düzenlenen cenaze töreni öncesi Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, HDP Milletvekilleri Serpil Kemalbay, Murat Çepni ve Züleyha Gülüm, Cumhuriyet Halk Partisi (HP) Milletvekilleri Sera Kadıgil, Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker HDP İzmir İl Binası'na ziyarette bulundu. 

Kadifekale Hava Şehitleri Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, TİP, HDP ve CHP'den birçok milletvekili, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve binlerce yurttaş katıldı. 

SANCAR: İKTİDAR VE YANDAŞLARININ YARATTIĞI NEFRET ORTAMI BU CİNAYETİ HAZIRLAMIŞTIR

Cenaze töreni konuşmalarla devam etti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Poyraz'ın öldürülmesinin zemininin iktidarın oluşturduğu nefret ortamında yaratıldığını ifade ederek, "Dün İzmir il örgütümüze alçakça bir saldırı yapıldı. Deniz kardeşimiz kalleşçe katledildi. Bu cinayet bu saldırı, bu katliam planı göz göre göre geldi. Karşımızda bir çete, mafya, soygun, talan, kan düzeni var. Bu düzeni ayakta tutan iktidarın harcı da Kürt düşmanlığıdır, demokrasi ve özgürlük düşmanlığıdır. Bu iktidarın ve yandaşlarının yarattığı nefret ortamı sürekli bizleri, Kürt halkını, onun temsilcilerini ve demokrasi güçlerini hedef gösteren sözcüleri bu cinayetin zeminini kendi elleriyle hazırlamışlardır." şeklinde konuştu. 

BULDAN: DENİZ YOLDAŞIMIZIN DEVRETTİĞİ BAYRAĞI TAŞIYACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan törene gelen ve dayanışma gösteren tüm parti temsilcilerine ve yurttaşlara teşekkür ederek, "Bu dayanışma duygusuyla buraya gelerek bize güç veren arkadaşlarımızın görüntüsünün, geleceğimizi, Türkiye'nin demokratik siyasetini yeniden şekillendireceğini ifade etmek istiyorum. Bizi ayırmak isteyenler AKP'ye biat etmeyenleri, bu ülkede düşman göstermeye çalışanlar, AKP gibi düşünmeyenleri, AKP'ye itiraz edenleri susturmaya çalışanlara karşı, daha fazla bir arada olmak, daha fazla dayanışmak ve daha fazla mücadele etmek ve direnmek için elbette bugün önemliydi. Evet bugün acımız büyük. Genç bir arkadaşımızı sonsuzluğa uğurluyoruz. Deniz yoldaşımızın bize bırakmış olduğu mirasın, onun bize devretmiş olduğu bayrağın taşıcısı olacağımıza kadınlar olarak söz veriyoruz" diye konuştu. 

TUNÇ SOYER: BİRLİKTE ÇOK GÜZEL BİR GELECEĞİ KURACAĞIZ

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "Bu kurşun, ne sadece HDP'ye ne sadece Kürtlere sıkılmıştır. Bu kurşunlar hepimize, kardeşliğimize birlikteliğimize, geleceğimize sıkıldı. Asla ölmeyeceğiz, beraber devam edeceğiz. Kardeşçe, birlikte çok güzel bir geleceği hep beraber kuracağız. Hepimizin başı sağolsun." dedi. 

TABUTU KADINLAR OMUZLADI

Camideki törenin ardından Poyraz'ın tabutunu kadınlar omuzladı. Deniz Poyraz'ın cenazesi Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi.