Muhabbet kuşları cinsel istismarı ortaya çıkardı

Muhabbet kuşları cinsel istismarı ortaya çıkardı

İzmir Bornova'da zihinsel engelli öğrenciye cinsel istismar olayında öğretmen hakkındaki karar açıklandı.

İzmir'in Bornova ilçesinde, halk eğitim merkezinde öğrenim gören zihinsel engelli Ö.N.'nin, evlerindeki muhabbet kuşlarının gagalarını birbirine değdirerek oynamasını görüp annesine, 'öğretmenim ile böyle öpüşüyoruz' demesi üzerine ortaya çıkan cinsel istismar olayında sanık öğretmen Yalçın K., hakkında 4 zihinsel engelli öğrenciye 'cinsel saldırı' suçundan 15 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Cumhuriyet Savcısı Cevdet Aydemir'in hazırladığı iddianameye göre, Bornova Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören zihinsel engelli 23 yaşındaki Ö.N.'nin, 2014 yılı sömestr tatilinde, evinde bulunduğu sırada, evdeki iki muhabbet kuşunun birbirleri ile oynadığını gördüğü ve annesine 'Ben de öğretmen Yalçın K. ile böyle öpüşüyorum' demesi üzerine, anne durumu Bornova Halk Eğitim Merkezi yetkililerine bildirdi. Yalçın K.'yi takibe alan kurs yetkilileri, Yalçın K.'nin zihinsel engelli öğrencileri istismar ettiğine tanık oldu.

YARGILAMA SIRASINDA TAHLİYE OLDU!

İHA'nın aktardığına göre; Cumhuriyet Savcısı Cevdet Aydemir, hazırladığı iddianamede mağdurların tamamen zihinsel engelli olduğunu, kendilerini tam olarak ifade edemediklerini, ancak sosyal hizmetler uzmanı ve avukat huzurunda alınan ifadelerinin, kurstaki diğer öğretmenlerin tuttukları tutanakla benzer özellikler gösterdiğini ifade etti.

İddianameyi hazırlayan savcı, tanık ifadeleri, istismara maruz bırakılan öğrencilerin anlatımları, zihinsel engelli olup kurgulama yetenekleri bulunmayan, hayatı gördüğü gibi kopyalayan, yalan söyleme yetileri bulunmayan istismar mağdurlarının beyanlarını göz önüne alarak Yalçın K.'ye "Beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan mağdurlara cinsel saldırı" suçundan dört kez 3 yıldan 7 buçuk yıla kadar cezalandırılması talebiyle dava açtı.  İzmir 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen onuncu ve karar duruşmasına, cinsel istismara maruz bırakılan öğrenciler ile avukatları, tutuksuz yargılanan sanık Yalçın K., sanık avukatı Bahattin Gürbüz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü avukatı Müjgan Bilgen Özen katıldı.

Karar duruşmasında hakim, sanığa cinsel saldırı suçundan toplamda 15 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Hakim tutuklanmasına karar vermezken, karar Yargıtay tarafından onanırsa sanık Yalçın K. cezasını çekmek için tutuklanacak.

DAHA FAZLA