Muğla'da toplu taşıma ücretlerine zam!

Muğla'da toplu taşıma ücretlerine zam!

Muğla'da, UKOME kararı ile toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı.

Muğla'da, Özel Toplu Taşıma Esnafı ve Oda Başkanlıklarınca yapılan zam talebi kabul edilerek UKOME kararı ile toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. 

1 Temmuz 2019 tarihinden itibaren geçerli olan yeni tarifeye göre; Kartlı binişte öğrenci 1,95 TL’den 2,35 TL’ye, kartlı sivil 2,55 TL’den 3,05 TL’ye, kartsız öğrenci 2,75 TL’den 4 TL’ye, kartsız sivil ise 3,25 TL’den 4 TL’ye yükseldi.

Toplu taşıma ücretlerine yapılan zam üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesi ‘Ulaşım Ücretleri Güncellendi’ başlıklı yazılı bir açıklama yaptı.

Muğla’da hizmet veren toplu taşıma araçlarında yükselen giderler ve yakıt fiyatları nedeniyle yaklaşık iki yıldır değişmeyen ulaşım ücretlerinde güncelleme yapıldığı ifade edilen açıklamada, “Muğla’da hizmet veren toplu taşıma araçlarına yaklaşık iki yıl aradan sonra fiyat güncellemesi geldi. Ülke genelinde akaryakıt, sigorta, işçilik, muayene vb. taşıma giderlerinde yaşanan yüksek orandaki artışlardan sonra Muğla İlinde taşımacılık yapan Özel Toplu Taşıma Kooperatifleri ve Oda Başkanlıkları maliyetleri karşılayamadıklarını belirterek, UKOME Kuruluna fiyat güncellemesi yapılması yönündeki taleplerini iletmişti. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) son toplantısında yapılan maliyet hesapları nedeniyle il genelinde hizmet veren tüm toplu taşıma araçlarının taşıma ücretlerinde güncelleme yapılmasına karar verdi" denildi.

DAHA FAZLA