Muğla'da, PKK'li diye öldürülen 2 kişinin otopsi raporları sır oldu

Muğla'da, PKK'li diye öldürülen 2 kişinin otopsi raporları sır oldu

Köyceğiz’de kolluk kuvvetleri ile girdikleri çatışmada yaşamını yitiren ve PKK’li olduğu iddia edilen 2 kişinin cenazeleri ailelerine teslim edildi. Ancak “Ölü muayene raporu” ve Ön otopsi raporu” isteyen aile ve avukatlara savcılık tarafından önce, gizlilik kararının olduğu ve verilemeyeceği, daha sonra ise “Bizim de elimizde yok.” cevabı verildi.

MezopotamyaAjansı'nın haberine göre; Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde geçtiğimiz günlerde; kolluk kuvvetleri ile çatışmaya giren 5 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerden Musa Arslan ve Rojhat Keskin’in cenazeleri ailelerine teslim edilirken, ailelere “Ölü muayene raporu” ve “Ön otopsi raporu” ise verilmedi.

Ailelerin ve avukatların bu raporları istemesi üzerine, Muğla Cumhuriyet Savcılığı’ndan kendilerine “Gizlilik kararı olduğu” gerekçesiyle bu raporların verilemeyeceği söylendi. Avukatların, prosedür olarak bu raporların verilmesi gerektiğini hatırlatması üzerine savcılık tarafından bu defa da “Bize de gelmedi. Bize gelirse biz de size verebiliriz.” cevabı verildi.

ŞÜPHELERİ ARTTIRIYOR

Avukat Günfer Karadeniz konuyla ilgili, normal prosedüre göre bu raporların Adli Tıp Kurumu tarafından ilk hazırlanan raporlar olduğu, aile ve avukatlara verilmesi gerektiğini söyledi. Böyle bir şey ile şimdiye kadar karşılaşmadığını da belirten Karadeniz, bunun şüpheleri arttırdığını ve raporların kendilerine gönderilmesini bekleyeceklerini ifade etti.

 

DAHA FAZLA