Muğla'da infaz şüphesi büyüyor

Muğla'da infaz şüphesi büyüyor

Muğla’da cenazeleri gören ve infaz şüphesinde bulunan Avukat Güfer Karadeniz, HPG’nin “Zehirlendiler, infaz edildiler” iddiasından sonra savcıdan açıklama beklediklerini söyledi. 

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 4 Ekim günü 7 kişi darp edilip çıplak bir şekilde yere yatırılarak ters kelepçeli fotoğrafları sosyal medyada servis edilmişti. Köyceğiz ilçesinde de 6 Ekim’de çıktığı iddia edilen çatışmada ise 5 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, aranan 2 kişiden birinin el yapımı patlayıcının patlaması sonucu yaşamını yitirdiği iddia edilmişti. Ancak ailenin, ilçe sakinlerinin ve avukatın ifadeleri “infaz” şüphesini gündeme getirdi. HPG tarafından ydün yapılan açıklamada ise, olayın çatışma değil "zehirlenme ve infaz" olduğu iddia edildi.

YÖRE SAKİNLERİ: ÇATIŞMA SESİ DUYMADIK

Mezopotamya ajansının aktardığına göre, Köyceğiz’de yöre sakinleri olayın yaşandığı söylenen bölgede yoğun bir çatışma sesi duymadıklarını ifade etmişti. Bölgede gece saatlerinde hırsızlığa karşı birkaç el silah sesinin her zaman duyulduğunu belirten yöre sakinleri, olayın yaşandığı gün de farklı yoğunlukta bir çatışma sesine şahit olmadıklarını aktarmıştı. Yine yöre sakinlerinin ifadelerine göre, yaşanan olaylardan iki hafta önce otogar ve kentin önemli bölgelerinde uzun namlulu silahlı askerler görülmeye başlanmıştı.

ÖN OTOPSİ RAPORU VERİLMEDİ

Öte yandan, aileleri tarafından teslim alınan 3 kişinin ölü muayene raporu ve ön otopsi raporlarının, önce “gizlilik” kararı ardından da “savcılıkta olmadığı” gerekçesiyle aile ve avukatlarına verilmediği belirlendi.

AMCA ARSLAN: KURŞUN İZİ YOK

Mersin’de defnedilen Musa Arslan’ın cenazesini gören amca Abdulselam Arslan ise, "Vücudunda kurşun izi yoktu. Sadece bazı darbeler vardı. Kulak ve kalça kısmı ile cinsel organının etrafında morluklar vardı. İşkenceyle öldürüldüklerini düşünüyorum" demişti. 

SAVCIDAN TEK AÇIKLAMA VAR 

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ise şu ana kadar yaşamını yitirenler ve gözaltına alınanlarla ilgili "PKK’li oldukları, çatışmada yaşamlarını yitirdikleri ve çıplak fotoğrafları sosyal medyada servis eden kişinin tespiti için soruşturma başlatıldığı" dışında bir açıklama yapmadı. 

AVUKAT: SAVCI CEVAP VERMELİ 

Cenazeleri gördükten sonra “infaz” şüphesinde bulunan avukat Günfer Karadeniz, infaz iddialarına ilişkin savcılıktan açıklama beklediklerini söyledi. Karadeniz, aile ve avukatlara cenaze teslim edilir edilmez verilmesi gereken ölü muayene raporu ve ön otopsi raporunun verilmemiş olmasının infaz şüphelerini artırdığını kaydetti. 

Karadeniz, "Bilemiyorum kendilerine göre bir rapor hazırlayabilirler mi? Ama bunu da yapabilirler. O zaman da otopsi işlemlerini yapan doktorlar sorumluluk altına girer. Cenazeler defnedildi diye bizim tekrar otopsi yapmayacağımız anlamına gelmiyor" diye konuştu. 

Otopsi raporlarının yaşananları en ayrıntılı şekilde ortaya koyacağını belirten Karadeniz, savcılık açıklamasında çok sayıda kurşun izi olduğu yönündeki iddiasının da gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Gördüğü cenazelerde bir çatışma izinin olmadığını yineleyen Karadeniz, "Bana göre bir çatışma değil, bir infaz var" dedi. Karadeniz, savcılığın yapılan tüm açıklamalara cevap vermesini beklediklerini söyledi.