Muğla'da direnen işçiler kazandı

Muğla'da direnen işçiler kazandı

Muğla'da sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan ve 240 gündür direnen işçilerin davasından işe iade kararı çıktı.

İleri Haber

Muğla Taşıt Muayene İstasyonu'ndan sendikalı oldukları gerekçe gösterilerek işten atılan 18 işçinin davası kazanımla sonuçlandı.

240 gündür direnişte olan işçilerin davasında, mahkeme feshin sendikal nedenlerle olduğunu belirterek işe iade kararı verdi.

İşveren feshin haksız sebeplerle yapıldığını söyleyen mahkeme tarafında, işe iade kararı verilen işçilerin yasal süre içinde başvurusuna rağmen işverence süresi içinde işe başlatmaması durumunda işçinin brüt 12 aylık ücreti ve boşta geçen 4 aylık ücreti tutarında sendikal tazminat ödenmesine karar verildi.

Patronun bir kadın işçiyi silahla tehdit ettiğini söyleyen Nakliyat-İş Sendikası'nın yaptığı suç duyurusuna istinaden görülecek dava ise,  30 Mayıs 2019’da Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşecek.

Sendika, işverenin işçiler üzerinde uyguladığı iddia edilen baskı ve tehditle sendikadan istifaya zorlamasına yönelik yaptığı açıklamada, “Muğla Tüvtürk İşvereni ne yaparsa yapsın üyelerimiz işe geri dönecek ve toplu iş sözleşmesi imzalanacaktır. Buna inancımız tamdır. Mücadelemiz tüm kararlılığı ile devam ediyor. Tıpkı 240 gündür olduğu gibi” dedi.