Muğla ve Denizli'de yollar ulaşıma kapandı

Muğla ve Denizli'de yollar ulaşıma kapandı

Ege illerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken Muğlu ve Denizli'de yollar ulaşıma kapandı.

Ege kentlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Dün gece saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini arttırması ile birlikte Muğla-Ula kara yolu ile Muğla-Yatağan kara yolunda zincirleme kazalar meydana geldi. Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Muğla-Denizli ve Muğla-Antalya kara yolunda araç geçişlerine izin verilmiyor. Akyaka Sakar Geçidi'nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı araçlar mahsur kaldı.

Kapanan yolları trafiğe açabilmek için gece saatlerinde başlayan kar küreme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor. Araç geçişlerine izin verilmediği için bu güzergahı kullanan şehirler arası otobüsler ile çok sayıda kamyon ve araç Menteşe ilçesindeki benzinlikler ile tesislerde beklemeye başladı.

MENTEŞE'DE ULAŞIM DURDU

Menteşe ilçesinde ekiplerin kar kürüme ve tuzlama çalışmaları aralıksız şekilde devam ediyor. Muğla'nın ilçelerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kar yağışının devam ettiği ilçede toplu taşıma hizmetlerine ara verildiği bildirildi.

Bodrum Yarımadası'nın birçok mahallesinde kar yağışı aralıklarla etkili oldu. Mazı, Mumcular, Kızılağaç, Dağbelen, Yalıkavak ve Konacık mahallelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle beyaza büründü.

DENİZLİ'DE DE YOLLAR KAPANDI

Denizli'de de etkili olan kar yağışı sonrası valilik yaptığı açıklamada, Çameli'nin Fethiye ve Burdur-Gölhisar bağlantı yollarında devam eden çalışmalardan kaynaklı araç geçişlerinin durdurulduğunu açıkladı. Acil olmadığı sürece araçların yola çıkmaması çağrısı yapılan açıklamada araçların kar lastiği ve zincir takması uyarısında bulunuldu.(MA)

DAHA FAZLA