Muğla ve Antalya'da orman yangınları

Muğla ve Antalya'da orman yangınları

Perge Antik Kenti'nin yakınlarında başlayan orman yangını kontrol altına alındı.

Muğla’nın Milas ve Yatağan ilçeleri sınırındaki Bencik Dağı’ndaki sarp arazide bulunan ormanlık alana yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

Dumanları görenlerin ihbarıyla bölgeye, 2 helikopter, 2 arazöz, 1 su tankeri ve çok sayıda işçi sevk edildi.

PERGE ANTİK KENTİ YAKININDA YANGIN

Antalya’nın Aksu ilçesine bağlı Yurtpınar Mahallesi’ndeki Ağlarönü mevkisi ile Perge Antik Kenti’nin bulunduğu bölgedeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede yayıldı. Orman Bölge Müdürlüğüne ait 4 helikopter, 12 arazöz ve 60 işçiyle yangınlara müdahale edildi.

Alevlerin Perge Antik Kenti’ne ve Ağlarönü mevkisindeki yerleşim birimine sıçramaması için yoğun çaba sarf edildi. Bazı bölgelerde alevler Perge Antik Kenti’ndeki eserlere doğru yayıldı. Helikopter ve arazözlerin yoğun müdahalesi sonucu alevlerin evler ile antik kente ulaşması engellendi.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangınların kontrol altına alındığını ve ekiplerin soğutma çalışmalarına başladığını aktardı. Aksu’da, yerleşim yerleriyle Perge Antik Kenti’ni tehdit eden yangın kontrol altına alındı.

‘İKİ YERİN AYNI ANDA YANMAYA BAŞLAMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ’

Yangın devam ederken açıklama yapan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, orman ve itfaiye ekipleri ile bölgede yaşayanların yangını söndürmek için yoğun çaba harcadığını söyledi.

Şahin, “İhbar geldiğinde ekiplerimizi hemen gönderdik. Rüzgar yönüne bakıldığında karşı tepeye alevlerin sıçramamış olması lazım. Bir kuş veya başka hayvan yandı da can havliyle karşı tarafa geçti, öyle mi yangın büyüdü diye düşünüyoruz. Normalde yangının kuzeye doğru gitmesi gerekiyordu. Karşı tepeyle burasının aynı anda yanmaya başlaması düşündürücü. İnşallah çok fazla etrafa yayılmadan söndürülür” diye konuştu.

DAHA FAZLA