Muğla Tabip Odası'ndan TTB yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki

Muğla Tabip Odası'ndan TTB yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki

Muğla Tabip Odası Yönetim Kurulu, TTB Merkez Konseyi üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey üyelerinin savaş karşıtı açıklamaları nedeniyle gözaltına alınmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. 

'BARIŞI VE DEMOKRASİYİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ!'

Muğla Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, TTB yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki gösterildi. Muğla Tabip Odası Yönetim Kurulu'nun açıklaması şu şekilde:

Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin temsilcileri olan TTB Merkez Konsey üyeleri, "yaşamı savunan görüşleri" nedeniyle gözaltına alınmıştır.

TTB açıklaması ardından, siyasi iktidarın hedef göstermesiyle, TTB'ye yönelik yürütülen saldırı ve linç kampanyası sonucu, Merkez Konsey üyelerimizin, olağan yolla ifadeye davet edilmeleri yerine, evlerinin, hastane ve muayene odalarının basılarak gözaltına alınmalarını hukuka ve insan haklarına aykırı buluyoruz.

İnsanlığa adanmış bir mesleğin mensupları olarak bizler de, insan yaşamını, sağlığı, sağlıklı olmanın gereği olan barışı ve demokrasiyi her zaman olduğu gibi bugün de yarın da savunmaya devam edeceğiz.

Muğla Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak, en temel anayasal hak olan düşünce ve ifade özgürlüğünün yanında olduğumuzu bildiriyor ve meslektaşlarımızın en kısa sürede serbest bırakılmasını talep ediyoruz. 

Muğla Tabip Odası Yönetim Kurulu