Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinden toplu taşıma boykotu!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinden toplu taşıma boykotu!

Muğla'da, Özel Toplu Taşıma Esnafı ve Oda Başkanlıklarınca yapılan zam talebi kabul edilerek toplu taşıma ücretlerine zam yapılmıştı.

Şadi Erarslan - Muğla

Muğla'da, Özel Toplu Taşıma Esnafı ve Oda Başkanlıklarınca yapılan zam talebi kabul edilerek Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile toplu taşıma ücretlerine zam yapılmıştı. 

1 Temmuz 2019 tarihinden itibaren geçerli olan yeni tarifeye göre, kartlı binişte öğrenci 1.95 TL’den 2.35 TL’ye, kartlı sivil 2.55 TL’den 3.05 TL’ye, kartsız öğrenci 2.75 TL’den 4 TL’ye, kartsız sivil ise 3.25 TL’den 4 TL’ye yükselmişti. 

Bugün itibarıyla öğrenciler, yaptıkları yazılı açıklama ile boykota başladı. 

[ih2]

Muğla Üniversitesi Öğrencileri imzasıyla yayınlanan bildiri şu şekilde:

Muğla’da yaşayan öğrenciler olarak son ulaşım zammından sonra Muğla’da çektiğimiz konut, barınma gibi dertlerimize bir yenisi daha eklendi. Öğrencileri müşteri gibi gören zihniyet, zaten geçim sıkıntısı çeken halkı iyice sefalete sürüklüyor. İstanbul’da Ankara'da, Mersin'de, Adana, İzmir’de Türkiye'nin birçok belediyesi yoksullukla mücadele için ulaşım ücretlerini yarı fiyatına indirirken Muğla Büyükşehir Belediyesi neredeyse iki katına çıkarıyor. Biz biliyoruz ki bu zamlar sadece biz öğrenci kesiminin değil Muğla’da yaşayan tüm kesimleri etkiliyor. 01.07.2019 tarihi ile belediye hiçbir gerekçe göstermeden öğrenci-tam ayrımını kaldırmış 2,75 olan ulaşım ücretini 4 tl yapmıştır. Kartla 1,95 olan öğrenci ücretini 2,35 yapmıştır. Tam ücretini de 4 tl’ye çıkarmıştır. ARTIK BU ZAMLARI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR. Zamların geri çekilmesi, önceden varolan ücretlerin indirilmesi talebimizdir. Buradan Muğla’da yaşayan herkese sesleniyoruz, bu ulaşım zamlarını boykot ediyoruz. Herkesi 02.07.2019 (salı) tarihinde toplu taşıma araçlarını kullanmamaya çağırıyoruz.

DAHA FAZLA