Müftülük Toplantısında 'Cami Yardımı' Kavgası: 5 Ölü

Müftülük Toplantısında 'Cami Yardımı' Kavgası: 5 Ölü

Müftülük toplantısında yaşanan olayla ilgili bir açıklama yapan Vali Vekili, toplantıda müftülük personelinin ve imamların bulunduğunu söyledi.

Erzincan'ın Tercan Kaymakamlığı'nda müftülükçe düzenlenen toplantıda çıkan olayda 5 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Müftülükçe, kaymakamlıktaki salonda düzenlenen aylık toplantı sırasında camilerden toplanan yardımların teslimine yönelik bir tartışma çıktı. Tartışma sırasında müftülük personeli olduğu belirtilen Fatih Aslan silahla orada bulunanlara ateş açtı.

Zanlının silahından çıkan kurşunların isabet ettiği 2 kişi olay yerinde yaşamını yitirirken 4 kişi de yaralandı. Zanlı Aslan ise daha sonra aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Olay sırasında yaralanan zanlı ve 4 yaralı, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Hastanedeki müdahalelerde kurtarılamayan Aslan ve yaralılardan ikisi daha yaşamını yitirdi.

VALİ VEKİLİ 'PSİKOLOJİK SORUN' DEDİ AMA...

Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada, olayın gerçekleştiği odada müftülük personeli ve imamların olduğunu ve saldırıyı yapan Aslan'ın da psikolojik problemleri olduğunu söylemişti.

Olaya dair bir açıklama yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen ise  “Camiler için yardım kampanyaları yapıyoruz. O kampanyaya katılan arkadaşlarımızın toplanan paraları müftülüğe teslimi esnasında müftülüğümüzdeki toplantıda yaşanan bir hadise." dedi.

DAHA FAZLA