Müdür yardımcısı AKP'nin oylarının derdine düştü

Müdür yardımcısı AKP'nin oylarının derdine düştü

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan bir Anadolu lisesinin okul müdür yardımcısı AKP'nin eğitim politikalarının eleştirildiğini söyleyerek BİMER'e başvurdu, okul müdürü ile ilçe milli Eğitim müdürlüğünü şikayet etti.

 Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir Anadolu lisesinin müdürü okuldaki eğitim kalitesini yükseltmek ve disiplini sağlamak amacıyla okulun kontenjanını sınırlı tutmasıyla birlikte okulun bulunduğu mahalledeki bazı yurttaşlar, çocuklarını evlerine yakın olan bu okula gönderemeyince duruma tepki gösterdi. Yurttaşlar, okula giderek iktidarın eğitim politikalarını ve okul yönetiminin tutumunu eleştirdi. Okulun müdür yardımcısı ise AKP’nin eğitim politikalarının eleştirilmesine “dayanamayarak” BİMER’e başvurdu ve okul müdürü ile ilçe milli eğitim müdürlüğünü şikâyet etti.

AKP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNE DURUMU İLETMİŞ

BİMER’e yazdığı dilekçede, okulun yeterli kapasiteye sahip olduğunu savunan Eğitim Bir Sen’li müdür yardımcısı, okulun tekli eğitime geçirilmek istendiğini ve bu nedenle bakanlıktaki yetkililerin okul müdürü ve ilçe milli eğitim müdürünce yanlış bilgilendirildiğini ileri sürdü. Birgün'ün haberine göre okul kontenjanının artırılması halinde AKP’nin 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde oylarının artacağını belirten müdür yardımcısı, dilekçesinde şunları kaydetti:

“Vatandaşlar BİMER’e sürekli başvuru yaptıkları halde, Milli Eğitim Bakanlığı okulun durumunu bilmediği için okul müdürü ve İlçe Milli Eğitim tarafından yanlış bilgi verilerek yönlendirilmiştir. Mahalleli çocuğunu daha uzak bölgelere göndermek zorunda kalmış ve servis parası ödemek zorunda bırakılmıştır. 1 Kasım seçimlerinin yaklaştığı şu günlerde vatandaş, okul müdürünü eleştirmek yerine AK Parti’nin eğitim politikalarını eleştirmektedir. Milletvekili adaylarımıza durumu ilettim. …yazdığım konulardaki hususlar seçimden önce düzeltilirse AK Parti’nin oylarına katkı sağlayacağını düşünüyorum.”

KIDEM DURDURMA CEZASI

BİMER’e yazdığı dilekçe nedeniyle müdür yardımcısı hakkında, “Memurların siyaset yapma yasağına aykırı cümleler kullandığı” gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda düzenlenen raporda müdür yardımcısının, “Yükümlü olduğu kişilere karşı yalan ve yanlış beyanda bulunduğu…” kaydedildi. Dönemin Ankara Valisi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na dayanarak müdür yardımcısı hakkında, “Bir yıl kademe ilerlemesinin durdurulması” kararını verdi.